EĞİTİM ? BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

EĞİTİM ? BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

?KARMA EĞİTİM MECBURİYETİ KALDIRILMALIDIR?

   2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı´nın başlaması vesilesi ile bir basın toplantısı tertipleyen Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ?Karama Eğitim´ modelinin bir dayatma olduğunu vurgulayarak, ?Karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması ve müfredatın değiştirilmesi gerekir? değerlendirmesinde bulundu?
Sendika hizmet binasında bir basın toplantısı tertipleyerek 2015-2016 eğitim ? öğretim yılına dair değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, "2015-2016 eğitim-öğretim yılı yaklaşık 17 milyonu aşkın öğrencinin ve 986 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başlıyor. Toplu sözleşme kazanımlarının pozitif etkisiyle başlayan bu yılın Milli Eğitim Bakanlığı´nda geleceğe ilişkin sorumluluklarının konuşulduğu, şura kararlarının uygulandığı, müfredatın öze dönüşe imkan ve fırsat verdiği bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyoruz" diyerek başladığı sözlerinin devamında "Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalıdır. Karma eğitim dayatması yerine demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır" ifadesini kullandı?
Kalkan bu kadarla kalmayarak sözlerinin devamında müfredatın temelden değiştirilmesi gerektiğini savunarak şunları kaydetti? "Müfredat temelden değiştirilmelidir. 4+4+4 eğitim sistemiyle istenen sonuçların elde edilebilmesi, insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınması elzemdir. İnsan davranışlarını belirleme ve insan karakterini şekillendirme noktasında oynadığı çok önemli rol nedeniyle toplumun sahip olduğu değerlerin yeni nesle aktarılması belirli bir düzen, iç tutarlılık ve bir sistem dahilinde verilmesi gerekmektedir. Cuma namazı vaktini içine alan öğle tatili düzenlemesi hemen yapılmalıdır. Toplu sözleşme kazanımları içerisinde inanç ve vicdan hürriyeti kapsamında kamu çalışanlarına ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için imkan sağlayacak bu düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı´nın konunun önemine binaen göstereceği hassasiyetle ocak ayı beklemeden çözülmelidir. Sayın Bakan Nabi Avcı´nın 3 yıllık sigortalılık şartında gösterdiği özveriyi bu konuda da göstererek eğitim çalışanlarının okulların açılmasıyla birlikte rahatça Cuma namazını kılabilmelerini sağlayacak bir adım atmasını bekliyoruz.?
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kalkan ek ders esaslarındaki eşitsizliğin giderilerek, ders ücretlerinin artırılması gerektiğini de dikkat çekerek şöyle konuştu? ? 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınmalı, gerekli mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik okul türlerine göre yöneticilere verilen izahı mümkün olmayan ek ders ücreti farklılıkları çözüme kavuşturulmalıdır.?
Sözlerinin sonunda ?Yönetici görevlendirme yönetmeliği tadil edilmelidir? diyen Kalkan değerlendirmesini şu şekilde noktaladı?? Yönetici görevlendirme yönetmeliğine açılan dava sonrasında Danıştay´ın vermiş olduğu yürütmenin durdurulması kararı ile bazı mahkemelerin yönetici adayı değerlendirme ve görevlendirme süreçlerinde vermiş oldukları karar neticesi, yönetici görevlendirme uygulaması somut sonuçları görülüp nesnel ve objektif bir değerlendirme yapılmadan akamete uğratılmıştır. Bu kapsamda mahkeme kararları da dikkate alınmak suretiyle yönetici görevlendirme yönetmeliği yeniden ele alınmalı. Bu doğrultuda genel yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen´in de görüşünün alınması hem yönetmeliğin eğitimciler arasında benimsenmesini, sahiplenmesini sağlayacak, hem de hukuken sağlam bir metin ortaya çıkarılmış olacaktır."
HABER : C.USTEN



ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye