EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

?24 KASIM MİLLET VİCDANINDA MEŞRULAŞTIRILAMAMIŞTIR?

Kalkan ?24 Kasım meşrulaştırılamamıştır?? 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile sendika hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim Bir Şube Başkanı Aydın Kalkan, ?24 Kasım Öğretmenler Günü 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle ?öğretmenlere de bir gün olsun´ denilerek ihdas edildiği günden beri de kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri millet vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır? ifadesini kullandı?
Eğitim Bir Şube Başkanı Aydın Kalkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile sendika hizmet binasında bir basın açıklaması yaptı?
Kalkan sözlerine "Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin en yoğunluklu olarak ortaya konulduğu, öğretmenlik mesleğinin itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı, duygusal atmosferlerin yaşandığı en önemli günlerden ve en güzel imkânlardan biridir" diyerek başladığı sözlerinin devamında 24 Kasım´ın bir darbe ürünü olduğu için millet vicdanında meşrulaşmadığını vurgulayarak şöyle konuştu?. "Türkiye´de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tayin ve tahsis edilen muayyen gün ise, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, suç işleyenlerin yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için tahsis ettikleri, törenleri ve ritüelleriyle sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle ?öğretmenlere de bir gün olsun´ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri millet vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır"
Sözlerinin devamında "24 Kasım Öğretmenler Günü, bu haliyle bin yıllık medeniyet değerlerinden soyutlanmak üzere köklerinden koparılmak istenen milletimizin tabi tutulduğu operasyonun bir yansımasından ibarettir" diyen Kalkan, "Bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öncelikle Öğretmenler Günü, karşılığını kendi medeniyet değerlerimizin derinliklerinden bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon ameliyesinin bir karşılığı olmaktan uzaklaştırılmalıdır" ifadesini kullandı?
Kalkan açıklamasında öğretmenlerin, on yıllar boyunca birbiri üzerine eklenmiş pek çok sorunları bulunduğunu da savunarak öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı?? Öncelikle öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmıştır. Öğretmenlere sunulan maddi imkânların yetersizliği nedeniyle öğretmenlik tercih edilen bir meslek olmaktan çıkmış, üniversite tercihlerinde eğitim fakültelerinin alt sıralara kaymasına neden olmuştur. Öğretmenliğin maddi manevi sorunlarının çözülmesi ve öğretmenliğin yeniden cazip, öncelikle tercih edilen bir meslek haline getirilmesi gerekmektedir.?
Kalkan sözlerinin sonunda ?Öğretmen, eğitim hizmetinin merkezindedir. Öğretmeni dikkate almadan verimli ve başarılı bir eğitim hizmeti verilemez. Öğretmenlerin gönülden iştirak edecekleri, kökü derinlerde bir ?Öğretmenler Günü´ özlemiyle tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü ve Öğretmenler Günü´nün sivilleştiği günler diliyoruz." İfadesini kullanarak noktayı koydu?.
HABER: C.USTEN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti