EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

"EĞİTİM BÜTÜN BİR MİLLETİN MESELESİDİR?

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan sendika hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının, eğitim çalışanları adına ümit verici gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu vurgulayarak "Eğitim, bütün bir milleti, ülkeyi ilgilendirmektedir. Bu anlamda, eğitim sisteminin temel sorunlarına çözüm aramak ve bulmak konusunda çaba harcanmalı, sonuç alıcı adımlar atılmalıdır? ifadesini kullandı?
Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan sendika binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek 2015-2016 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi. Kalkan yaptığı açıklamada ilk yarısı sona eren eğitim yılının eğitim çalışanları adına ümit verici gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? "2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi angaryaya son verilerek nöbete ücret ödenmesi, sınav ücretlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, 159 TL ek ödemeyle 4/C´li personele ilave artış sağlanması, Yurtkur´da fazla çalışma ücretinin yüzde 100 artırılması, akademisyenlere yüksek öğretim tazminatının kazandırılması, Cuma namazı konusunda yaşanan mağduriyetin giderilmesi gibi sorunların çözüme kavuşturulması dolayısıyla eğitim çalışanları açısından ümit verici gelişmelerin yaşandığı bir dönem olmuştur. 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının eve eğitimin çözüm bekleyen diğer sorunlarının bir an evvel gündeme alınması beklentilerine karşılık verilmelidir"
Kalkan sözlerinin devamında "Eğitim, bütün bir milleti, ülkeyi ilgilendirmektedir. Bu anlamda, eğitim sisteminin temel sorunlarına çözüm aramak ve bulmak konusunda çaba harcanmalı, sonuç alıcı adımlar atılmalıdır. Çünkü temel meseleler çözülmediği takdirde, pansuman tedaviler mesabesinden öteye gitmeyen ve gitmeyecek olan önerilerin bizi asıl amaca götürmediği anlaşılmıştır" diye konuştu?
Eğitim ? Bir Sen Şube Başkanı Kalkan sözlerinin sonunda Şubat ayında ataması gerçekleşecek olan 30 bin öğremenle ilgili olarak da değerlendirmede bulunarak bu rakamın açığı kapatmayacağını iddia etti? " Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması beklenmektedir. Ara dönemde 30 bin öğretmen ataması azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle öğretmen ataması imkanlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır"
HABER: C.ÜSTEN



Akıl Küpü Kütüphaneleri YKS sınavı öncesi doldu taştı

ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı