EĞİTİM ? BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

EĞİTİM ? BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN:

?GÜÇLÜ TÜRKİYE´Yİ MEVCUT ANAYASA İLE KURAMAYIZ?

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi 2016 yılının ilk İl Divan toplantısını gerçekleştirdi? Ocak ayı toplantısı olarak kayıtlara geçen ve üyelere sabah kahvaltısı ikram edilen toplantıda konuşan Şube Başkanı Aydın Kalkan, güçlü bir Türkiye´nin mevcut anayasa ile kurulamayacağını vurgulayarak ?Darbeciler iki yılda anaysa yaptı. Biz otuz yıldır istediğimiz halde yeni anayasa yapamıyoruz. Oysa onlar irademizi bir günde çaldılar.? İfadesini kullandı?
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi yönetimi ve üyeleri 2016 yılının ilk İl Divan toplantısı için bir araya geldiler? 2016 yılının ilk toplantısı olan ve kayıtlarla Ocak ayı toplantısı olarak geçen toplantının gündemimde ise yeni anayasa konusu ilk sırada yer aldı? Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan ?Yeni Anayasa´ için güç birliği sürecinin başladığını duyurarak "Bugün Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak, mevcut anayasa için milletin otuz yıldır söylediğini daha gür bir sesle söylüyoruz. Artık yeter. Yeni anayasa yapım sürecini başlatmanın, yeniden büyük Türkiye sürecinde hızla yol almanın derdindeyiz. ?Biz uzlaşmalıyız´ çaresizliğinden kurtulmak için bu defa hep birlikte irademizi birleştiriyoruz. Yeniyi konuşurken kırmızı çizgiler, ideolojik refleksler, ilkeler üzerinden hayır, olmaz cevabı üretmek yerine ortak değerler, evrensel ilkeler, temel hak ve özgürlükler, insan ve onuru üzerinden evet, olabilir uzlaşması hedefliyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin devamında milleti yok sayan anayasayla sosyal devletin inşa edilemeyeceğini vurgulayan Kalkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Darbeciler iki yılda anaysa yaptı. Biz otuz yıldır istediğimiz halde yeni anayasa yapamıyoruz. Oysa onlar irademizi bir günde çaldılar. Güçlü Türkiye´yi mevcut anayasayla kurabileceğimize herhalde kimse ihtimal vermiyor. Yeni anayasanın, Türkiye Anayasa Platformu sayesinde millet tarafından yazılacaktır. Hem millet hem de milletin emrine giren devlet önüne konulan barikatların hızını kesmek için kazılan çukurların farkındadır. Barikatları yıkmak, çukurları kapatmak için iradesini ortaya koymaktan çekinmeyen millet, artık yeni dönemin hakim öznesi olduğunu vurgulamaktadır. Yeni ve milli anayasa yürürlüğe girinceye kadar sahada olacağız ve sahada kalacağız. Devleti oluşturan erklerin kapışma zemini, birbirine yönelik gövde gösterisi yetkisi olarak görülen sorunlu ve sorumsuz kuvvetler ayrılığı tasarımından kurtulmalıyız. Bu noktada yürütme erkinin şekli kurgusuna yönelik hükümet modeli tartışması yapmaktan, yeni anaysa sürecinde hükümet modeli önerisi geliştirmekten de kaçınmamalıyız." İfadesini kullandı?
Kalkan sözlerinin sonunda 11. Cumhurbaşkanı seçim sürecini engellemek için anayasa mahkemesi eliyle üretilen 367 garabetini de hatırlatarak ?Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine tepki gösterenleri bunu risk olarak görenleri hatırlayın. Sonuç olarak 12. Cumhurbaşkanımız doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu ve hiçbir sorun yaşanmadı? diye konuştu?
Konuşmaların tamamlanmasının ardından toplantının ikinci bölümü medya mensuplarına kapalı olarak devam etti? HABER: C.ÜSTEN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor