EĞİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

EĞİTİM BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

?ÖĞRETMENLER PERFORMANS UYGULAMASINDAN HUZURSUZ?

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubesi  Mart Ayı Divan Toplantısını gereçleştirdi?  Ak Parti Milletvekillerinin de konuk olduğu toplantıda konuşan Şube Başkanı  Aydın Kalkan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığınca yeniden  uygulamaya konulan  performans değerlendirme  uygulamasından huzursuz  olduğunu hatırlatarak ?Her yıl değişik şekillerde gündeme getirilen öğretmenlere yönelik uygulanması düşünülen performans uygulaması sistemi eğitimcilerin neredeyse tamamı tarafından eleştirilmektedir. Biz eğitimciler elbette çalışan ile çalışmayan eğitimcinin ayırt edilmesini istiyoruz. Fakat bu tespit öğretmenlik onurunu tartışmaya açan ve ayağa düşüren yöntemlerle olmamalıdır? ifadesini  kullandı?

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubesi  Mart Ayı Divan Toplantısını gereçleştirdi? Toplantıya Ak Parti  Milletvekilleri  Taner  Yıldız, İsmail  Tamer ve Hülya Atçı Nergis´te iştirak etti?  Toplantının aşılış  konuşmasını  gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan ise konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı ve eğitimcilerin gündeminde olan konuları dile getirdi?  Eğitimcilerin performans uygulaması sisteminden rahatsız olduğunu, çocuklara okutulacak kitapların kontrol edilmesi ve sınıf öğretmeni ile branş öğretmeni maaşları arasındaki farklılığın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan  Kalkan "Eğitim kamuoyu çok dinamik bir yapıya sahiptir. 1 milyona yaklaşan eğitimci sayısı ile devletimizin en büyük hizmet üreten kitlesi durumundadır. Her yıl değişik şekillerde gündeme getirilen öğretmenlere yönelik uygulanması düşünülen performans uygulaması sistemi eğitimcilerin neredeyse tamamı tarafından eleştirilmektedir. Biz eğitimciler elbette çalışan ile çalışmayan eğitimcinin ayırt edilmesini istiyoruz. Fakat bu tespit öğretmenlik onurunu tartışmaya açan ve ayağa düşüren yöntemlerle olmamalıdır. Öğretmeni velilere, öğrencilere, meslektaşına onaylatmak, ona not verdirmek şimdiden eğitimcilerle alay edici ve onur kırıcı davranışların sergilenmesine neden olmaktadır. Son günlerde Kayserimizin ülke gündemine hiç de hoş olmayacak şekilde gelmesi bizlerti çok üzmüştür. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir, yetkililere ısrarla işinizi ciddiye alın tavsiyesinde bulunuyoruz. Öğrenciler ve okullar para kazanacak yerler olarak görülmemelidir. Talim Terbiye Kurulu´ndan geçen kitaplarad bile hata olmaktadır. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ders kitapları arasından defalarca sayfa koparmak zorunda kalmışlardır. Her iki olayda da daha dikkatli davranılması gerektiğini düşünüyoruz. Sınıf öğretmenleri maaş karşılığı 18 saat derse girerken branş öğretmenlerimiz 15 saat karşılığında maaşlarını hak etmektedirler. Yapılan iş aynı, bakanlık aynı, ülke aynı fakat ücretler farklı. Bu farklılık çalışma barışını bozmaktadır. Beklentimiz, bu adaletsiz uygulamanın biran önce ortadan kaldırılmasıdır? ifadesini  kullandı?

Toplantıya  konuk olan Ak Kurmaylardan  Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve  AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´da  ?İslami sınavların bırakın kaybedilmesini, insani sınavların kaybedildiği bir ortamda bulunuyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü Birleşmiş Milletler bundan sonra belki acılarıyla daha ön planda tutmak zorunda kalacaktır. Bizler bunlara kayıtsız kalamayız. Bizler; bunlarla alakalı görmemiş, duymamış, hissetmemiş gibi yapamayız. O yüzden ?acı evrenin temelinde var´ derler ama bunu kadın üzerinde uygulamaya çalışmanın çok farklı insanlık suçu olduğunu söylemek isterim" değerlendirmesinde  bulundu?

Toplantının  konuklarından AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer´ de  konuşmasında Şube Başkanı Aydın Kalkan´ın görüşlerini  ve taleplerini dikkate alıp ilgili mercilere ileteceklerini  vurguladı?. 

HABER : C.USTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu