EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

?MİLLİ EĞİTİM BAKANI EĞİTİMCİLERİN GÖNLÜNE DOKUNUYOR?

Başkanlık sistemiyle birlikte bakanlıklarda yeni uygulamalar ortaya çıkmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve başlar başlamaz öğretmenlerin beklediği icraatları gerçekleştirmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan ? Öğretmenlere uygulanmak istenen performans sisteminin Bakan Ziya Selçuk tarafından uygulanmayacağının açıklanması haklı itirazımızın tescili anlamına gelmektedir?ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan Başkanlık sistemiyle birlikte bakanlıklarda ortaya çıkmaya başlayan yeni uygulamalara dikkat çektiği yazılı açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve başlar başlamaz öğretmenlerin beklediği icraatları gerçekleştirmeye başladığını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Eğitim camiası itibarını istiyordu, öğretmenler veli, öğrenci arasında sıkıştırılmıştı, görevi gereği işini ciddi yapan meslektaşlarımız asılsız şikâyetlerle ve gereksiz soruşturmalarla meşgul edilmekteydi. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk performans sisteminin işlevselliğine inanmıyorum, o yüzden performans sistemini uygulamayacağız açıklamasını yapmıştır. Eğitim Bir Sen olarak Performans uygulamasının iptal edilmesi için Kayseri´de 13 bin, Türkiye genelinde 500 Bin imza topladık. Gelinen noktada yanlış bir uygulamadan dönülmüştür, Sanın Bakan Ziya Selçuk´a teşekkür ediyoruz.?

Kalkan sözlerinin devamında ?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un ALO 147 Öğretmen şikâyet hattını kapatacağıyla ilgili açıklamalarıyla ilgili, eğitimcilerin sadece bu iki uygulamadan ve yapılan açıklamalardan çok mutlu olduklarını berterek şu açıklamaları yaptı: Eğitimciler veli, öğrenci şiddeti ile baş edemez olmuştu. Velilerin keyfi olarak eğitimcileri oturdukları yerden ALO 147 Şikâyet hattına şikâyet ediyorlardı. Keyfi Şikâyetlerin önü alınamaz olmuştu. Alınan karar sağduyunun göstergesi olmuştur? dedi ve ekledi ?Sayın Bakan, şikâyet hattını kapatacağını ifade etmiştir. Bu karar eğitimcilerin kırılan kalplerini kazanma anlamında iyi bir başlangıç olmuştur. Öğretmen işini yapmak istemektedir, işinin gereği öğrencileri eğitmek, terbiye etmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak durumundadır. Fakat son yıllarda öğretmenler, şikâyet ediliriz korkusuyla okullarda yaşanan olumsuzluklara müdahale etmez olmuştur. Öğretmen eğitim süreci içerisinde velinin, öğrencinin, hoşlanmayacağı uygulamalar yapabilir. Fakat Alınan risk karşısında devletini yanında görmek istemektedir. Yeni uygulama eğitimcilerin moral ve motivasyonunu üst seviyeye çıkarmıştır?

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan açıklamasının sonunda Eğitim alanında Başkanlık sisteminden devrim niteliğinde uygulamalar beklediklerini, liyakate ve başarıya bağlı bir personel yönetimi arzuladıklarını, 3600 ek gösterge vadinin bir an önce yasalaşması gerektiğini dile getirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor