EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

EĞİTİM - BİR SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN,

?KAYSERİ İDARECİ ATAMALARINDA KÖTÜ BİR SINAV VERDİ?

İlimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının temsilcilerini kahvaltıda ağırlayarak sohbet toplantısı gerçekleştiren Eğitim Bir Sen 1 No´lu Şube yöneticileri eğitim camiasına dair değerlendirmelerde bulunarak eğitim camiasının sorunlarını büyüteç altına aldılar? Toplantıda konuşan Şube Başkanı Kalkan, ilimizin idareci atamalarında kötü bir sınav verdiğini iddia edip, Milli Eğitim yeni Bakanı Ziya Selçuk´un eğitim camiasını umutlandırdığını belirterek ?Başkanlık Sistemi eğitimin hantal yapısına çare olmasını umuyoruz? ifadesini kullandı?

İlimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarının temsilcilerini kahvaltıda ağırlayarak sohbet toplantısı gerçekleştiren Eğitim Bir Sen 1 No´lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, son günlerde eğitim alanındaki gelişmeler ve Eğitim Bir-Sen´in faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu?

Başkan Kalkan sözlerine ?Eğitim sistemi Türkiye´nin başarısından nasibini alamadı? ifadesini kullanarak başladı ve şunları kaydetti? ?Türk eğitim sistemi eğitimcilerin velilerin ve öğrencilerin doğrudan ya da dolaylı etkilendiği bir alanı oluşturmaktadır. Türkiye sın on beş yılda hayatın birçok alanında çok nitelikli çalışmalara ve başarılara imza atmıştır. Eğitim sistemi bu başarıdan nasibini alamamıştır. En büyük eleştiri Türk eğitim sisteminin kendi geleneğini oluşturamamamsıdır. Sürekli sistem değişikliği, sınav sistemlerinde zamansız ve plansız değişiklikler, çalışanları ilgilendiren alanlarda atama, kariyer, performans gibi alanlarda her bakanın farklı uygulamalar yapmak istemesi eğitim camiasını öngörüde bulunamaz hale getirmiştir. Başkanlık sisteminden beklentimiz eğitim bürokrasisini hesap verebilir pozisyona getirmesi, başarısızlıkla sonuçlanan değişikliklerin planlayıcılarının sorumlu tutulması, beşer yıllık kalkınma planına benzeyen planlamalar yapılması, eğitimin yapboz tahtasına dönüştürülmemesi, istişare mekanizmasının devreye alınması, çalışan memnuniyetinin azami ölçüde sağlanması, verilen vaatlerin bir an önce gerçekleşmesi mağdur değil memnun eden politikalar yürürlüğe konmalıdır.?

Sözlerinin devamında ?Beklentimiz sürekli değişmeyen sabit bir sistem oluşturulması? diyen Kalkan ?Milli Eğitim Bakanlarının söylemleri ve eylemleri eğitim çalışanlarının imajı konusunda etkili olmaktadır. Bir bakan öğretmenler yatıyor, üç ay tatil yapıyor gibi açıklamalarda bulunmuştu. Bu talihsiz açıklama uzun yıllar öğretmene yaptırım, şiddet ve itibar kaybı olarak dönmüştür. Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk performans sistemini uygulamayacağını, ALO 147 şikayet hattını kaldıracağını, öğretmenin gönüne dokunmadan eğitimde başarılı olunamayacağını açıklaması kırgın ve küskün olan eğitim camiasını mutlu etmiştir. Beklentimiz özellikle kariyer basamaklarının tekrar uygulanması, şiddet konusunda Sağlık Bakanlığını örnek alarak eğitimciye şiddet uygulayanlara ciddi yaptırımlar getirmesi, eğitimin omurgasını oluşturması ve eğitimin sürekli değişmesi yerine sistem oluşturmasıdır. ? şeklinde konuştu?

İlimizin idareci atamalarında kötü bir sınav verdiğini de iddia eden Kalkan ?İdareci atamalarında son iki yıldır Kayseri çok kötü bir sınav vermiştir. Eğitim camiası ikiye bölünmüş benim adamım senin adamın kavgasına heba edilmiştir. Bizim genel bakışımıza göre eğitim yöneticileri başarılı ise görevine devam etmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlerini mülakat uygulamasını da kaldırmıştır.? Diye konuştu?

Sözlerinin sonunda sivil toplum çalışmalarını kurumsallaştırdıklarının altını çizen Kalkan Genç Memur Sen ve ADEM Kulübü çalışmaları ile gençlerin kendilerini nitelik ve nicelik bakımından geliştirmelerini sağlama gayreti içinde oldukların belirterek noktayı koydu?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor