EĞİTİM BİR SEN´İN OKUMA PROJESİ´NE

EĞİTİM BİR SEN´İN OKUMA PROJESİ´NE

MELİKGAZİ BELEDİYESİ´NDEN DESTEK GELDİ?

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No lu  Şube´nin her yıl uyguladığı ?Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Projesi´ne Melikgazi Belediyesi paydaş oldu.

Aydın Kalkan başkanlığındaki Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyeleri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan bu yıl 2. sini düzenleyecekleri  ?Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Projesi´ ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede  ? Melikgazi Belediyemizle geçtiğimiz yıllarda İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması, Mektup Yarışması gibi kültürel etkinlikleri birlikte yaptık. Belediyemiz 16 tane okul yaptırdı, onlarca okulumuzun öğretmenler odasını yeniledi, okul bahçelerimizin düzenlenmesinde çok güzel çalışmalar yaptı. Gençlerimizin kültür ve değer kazanması amacıyla düzenlediğimiz kitap okuma yarışmasında Melikgazi Belediyemizi lise öğrencilerimizin yanında olmasını umut ediyoruz? ifadelerini kullandı.                     

Kalkan sözlerinin  devamında ? Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Projesi geçtiğimiz yıl 20 okulda 200 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Her okulda 10 öğrenci ve bir rehber öğretmen eşliğinde okuma ve okunan kitapla ilgili kompozisyon çalışmaları yapıldı. Her kitabın birin, ikinci ve üçüncüsüne altın ödülü verdik. Bu yıl bu projeyi tüm liselerimize ve tüm ilçelerimize götürmeyi planlıyoruz. Her ilçemizin kendi liselerinde okuyan öğrencilere destek olmalarını ve projeyi paydaş olarak birlikte yürütmek istiyoruz, ?diye konuştu?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´da ?Her zaman eğitimin ve eğitimcinin yanında olduk. Sendikanın çalışmalarını memnuniyetle takip ediyoruz, 16 tane okul yaptırdık, her zaman gençlerin yanında olduk, tercih çalışmalarından, sınava hazırlık kurslarından, sportif faaliyetlerden ve onlarca kültürel faaliyetten bahsedebiliriz. Biz de bu anlamlı okuma faaliyetine 50 adet bisikletle katılmak ve projeye destek olmak isteriz. Melikgazi ilçesinden projeye katılan liselerin dereceye giren öğrencilerine spor yapmaları için 50 adet bisiklet verelim? ifadesini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı