EĞİTİM BİR-SEN’İN 28. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

EĞİTİM BİR-SEN’İN 28. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI KALKAN: “SORUNUN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIZ”

Eğitim Bir-Sen şube başkanı Aydın Kalkan düzenlediği basın toplantısıyla 14 Şubat 1992’de kurulan ve 28. Kuruluş yıllarını kutladıkları sendikalarının; eğitim çalışanlarının haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, yasakların kaldırılması ile özgürlük alanlarının genişletilmesi amacıyla kurulduğunu söyleyerek “ Ülke genelinde 450 bin, Kayseri’de ise 9500 üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütüyüz” ifadelerini kullandı.

14 Şubat 1992’de kurulan Eğitim Bir-Sen’in 28. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle şube binasında bir basın toplantısı düzenleyen 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan 28 yıldır hak, emek ve özgürlük mücadelesini, birlik ve kardeşlik yolculuğunu sürdürdüklerini belirtti.

 “Kuruldukları günden bu yana Sorunun değil Çözümün parçası olduklarının altını çizen Başkan Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü. “Eğitim-Bir-Sen, alışılagelmiş sendikacılıktan bambaşka bir tarzla, sorunun değil, çözümün parçası olan bir tutumu hayata geçirmiş; söylemleri, eylemleri, duyarlılığı, sorumlu davranışı, araştırmacılığı, çözüm önerileriyle tam manasıyla hizmet, kültür, çözüm odaklı sendikacılığın merkezi, eğitim çalışanlarının güçlü sesi, kazanımların adresi olmuştur. Eğitim-Bir-Sen’in tarihi bir dönem sayılacak 28 yıllık mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Kurulduğundan bu yana, bilgi ve eğitim odaklı olarak demokratik alanın genişlemesi, hak ve özgürlüklerin yaygınlaşması için yoğun çaba gösteren Eğitim-Bir-Sen’in, Türkiye’nin her demokratik kazanımında teri, yeri ve payı vardır. “

Sözlerinin devamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Kayseri ziyaretine de değinen Başkan Aydın Kalkan şunları kaydetti. “Okullarımıza yapılacak tasarım atölyeleri için Erciyes Anadolu Holdinge ve hayırsever insanlarımıza, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Kayseri valiliğimize Teşekkür ediyoruz. Kayseri'de hayırseverlerimiz eğitime destek oluyor fakat bu durum şehrimizin kamu kaynaklarından alacağı destekler için bir dezavantaja dönüşmemelidir. Merkezi bütçeden daha fazla eğitim yatırımı beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Eğitimin geleceğinin konuşulacağı programa hiçbir Eğitim sendikasının davet edilmemesi eğitimin birinci paydaşı olan öğretmenlerin devre dışı bırakılması anlamına gelmektedir. Eğitimin geleceği sadece yeni binalar yapmak olmadığına göre sendikaların davet edilmesi ve dinlenmesi gerekiyordu. Sayın Bakan'a Meslek kanunun akıbetini, Şiddetle ilgili alınan önlemleri gibi soruları soracaktık.”



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da