EĞİTİM DESTEK HAMLESİ

EĞİTİM DESTEK HAMLESİ

İstanbul Develililer Derneği Başkanı Sami Dedeoğlu öncülüğünde bir araya gelen Gurbetteki hayırsever Develili hemşehrilerimiz başlattıkları eğitime destek hamlesi çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü’nde `Mahmut Karaca` nın

Develi’de bulunan Erciyes Üniversitesi Seyrani Kampüsü’ne yeni bir hizmet binası inşa ediliyor. Erciyes Üniversitesi Rektörlük binasındaki senato salonunda gerçekleştirilen ön protokol imza törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İstanbul Develililer Derneği Başkanı Sami Dedeoğlu, hayırsever iş adamları  Mustafa Karaca, Nevzat Çulhaoğlu, Hamdi Özdamarlar, Şükrü Kulak ve Sait Erdal Metiner katıldı.

İmza öncesinde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur;” Develi halkı oranın kültürüne, oranın özelliklerine sahip çıkıyor. Entelektüel, birikimli bir grup var. Uzun zamandır onlarla farklı vesilelerle bir araya geliyoruz. Bu, Develi için bir kazançtır. Oradaki yapının bu işe sahip çıkması, oradaki entelektüel bir birikim, kültürel bir derinlik olması Develimiz için bir kazanç, bizim de oldukça önemsediğimiz bir konudur. Biz Develideki gelişmelerden memnunuz. Develi halkının da, orayı düşünenlerin de , sahip çıkanların da sürekli gayretleri var. Bizi en çok rahatsız eden Develililer. Bu bizi mutlu eden bir rahatsızlık. Eğitime sahip çıkmak bu memleketin en büyük meselesidir.” İfadelerini kullandı.

Develideki fakültenin temel atılırken bir tane dahi dikili ağacın olmadığını vurgulayan İstanbul Develililer Derneği başkanı Sami Dedeoğlu;” 11 senelik zaman zarfında bölgenin ne kadar değiştiğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Develilinin Kayseriliden şöyle bir farkı var. Biz İstanbul’da 33 senedir inşaatçıyız. Buradaki inşaatla, İstanbul Bağdat Caddesi’nde yaptığımız inşaatın kalitesi aynı. Neden ? Buraya gelen öğrencilerimiz, yavrularımız rahat etsin. Bizden sonra bu işleri yapacaklar da bizleri örnek alsın. “ diye konuştu.

Oldukça heyecanlı ve gurulu olduğunu dile getiren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar;” Bu çığırı açan, bu yolda ilk tuğlayı koyan hayırseverimiz, hemşerimiz olan Sami Ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. Bir öncü oldu, arkası geldi. Bizler de Develi olarak, bu süreci takip edip, hayırseverlerimizden aldığımız destekle “Seyrani Üniversitesi” olma yolundaki açlışmalarımıza hıla devam edeceğiz.” Diye konuştu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı