EĞİTİMCİ YAZAR VEHBİ VAKKASOĞLU:

EĞİTİMCİ YAZAR VEHBİ VAKKASOĞLU:

"RAMAZAN İLE RABBİMİZİ YENİDEN TANIYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi´nin Mimarsinan Parkı´nda oluşturduğu Ramazan Sokağı´na ilgi her geçen gün artıyor. Ramazan Sokağı etkinliklerine Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu da katılarak ilimiz sakinleri ile ?Ramazan Medeniyeti´ üzerine sohbet edip nasihatlar da bulundu? Vakkasoğlu yaptığı değerlendirmede ?Ramazan ile rabbimizi yeniden tanıyoruz? ifadesini kullandı?
Her gün saat 16.00´da açılan, iftar sonrası çocuklar için hikayeler, oyunlar, yarışmalar ve çeşitli gösteriler düzenlenen Ramazan Sokağı teravih sonrası ise her gün farklı bir konuğun katılımıyla Ramazan akşamlarına renk katmaya devam ediyor. Ramazan Sokağı´na Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu da katılarak "Ramazan Medeniyeti" üzerine izleyicilerle sohbet etti.
İnsanların Ramazan´ın ruhuna ters bir şekilde dünyaya aşık olduklarını ifade eden Vakkasoğlu, "Dünyaya gönül bağlıyoruz. Halbuki gönlümüz Allah´ın yeri. Ramazan bize bunu hatırlatmak için geldi. Ramazan, Rabbimizi bütün nimetlerden hareketle yeniden bize tanıtmak için geldi. Allah ile aramıza pek çok şeyi sokuyoruz. Ramazan medeniyeti Allah ile aramızdaki tüm engelleri yıkmak için geldi" değerlendirmesinde bulundu?
Sohbet sonrası her gün olduğu gibi çekilişler yapıldı. Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü tarafından yapılan çekiliş sonucu şanslı izleyicilere çeşitli hediyeler verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı