EĞİTİMCİLER ÇİN ZULMÜNÜ LANETLEDİ

EĞİTİMCİLER ÇİN ZULMÜNÜ LANETLEDİ

KALKAN ?ÇİN DÜNYANIN SESSİZLİĞİNDEN CESARET ALIYOR?

 Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkin Beğ Uygurtürk ile Eğitim-Bir-Sen üyesi yöneticileri ve ilimizde görev yapan eğitimcilerin  iştirak ettiği protesto  eyleminde medya mensuplarına açıklamada bulunan   Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Selam olsun Uygurlu kardeşlerimize, lanet olsun faşist Çin´e. Doğu Türkistan´daki Çin zulmüne dur demek, zulmü kınamak ve boykot çağrısı yapmak için buradayız" diye başladığı sözlerini  şöyle sürdürdü?  "Önce şunu belirtmeliyiz. Müslüman Uygur Türkleri toprakları ve vatanları Doğu Türkistan´daki şanlı direnişlerini 257 yıldan beri büyük bir cesaret ve kahramanlık örnekleriyle dolu bir başarı ile sürdürmektedirler. Müslüman Uygur Türkleri bu kutsal mücadelesini Doğu Türkistan hür ve bağımsız olana kadar ve bu topraklarda ilahi kelimetullah olana kadar sürdürmeye azimli ve kararlıdır. Selam olsun Uygurlu kardeşlerimize, selam olsun şanlı direnişe, lanet olsun faşist Çin´e. 15 gündür Çinli faşist askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralıdır gönül rahatlığı ile iftar edemiyoruz"

Kalkan  sözlerinin sonunda yaşanan zulme dair örnekler vererek   "Doğu Türkistan´da oruç tutmak yasak ve başörtülü kadınlara taciz ediliyordur. Keyfi şekilde göz altına alınıp Kur´an eğitimi engellenmektedir. 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabii tutulmaktadır. Çin hükümeti bazı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çince konuşmaya zorlayarak asimilasyon politikaları uygulamaktadırlar. Mal varlıklarına el konulmaktadır. Türkistanlı kadınlar plan dışında bırakılmaktadır. Hamile olan kadınlar mecburi kürtaja tabii tutulmaktadır. Doğum yapan kadın veya eşleri memur ise bunların görevlerine son verilmektedir. Bu hukuksuzluklara ve zulümlere baskılara itiraz edenler evlerinden alınıyorlar. Demokratik eylem hakkını kullananlar sokak ortasında öldürülüyorlar. Dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin her güne yeni bir katliam ile başlıyor. 15 günde Çin´in resmi verilerine göre yüzlerce Müslüman yaşamını yitirdi." Değerlendirmesinde bulundu?

Eğitimciler Aydın Kalkan´ın gerçekleştirdiği  basın açıklamasının ardından zulme maruz kalan Uygur Türkleri için  dua ederek , yaşananların bir an evvel son bulması temennisinde bulunarak eylemi noktaladılar?

HABER:  C.USTEN 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı