EĞİTİMCİLER GREVE GİTTİLER

EĞİTİMCİLER GREVE GİTTİLER

Yeni Milli Eğitim Yasası ve ardından çıkartılan “Yönetici Atama Yönetmeliği”ne tepki gösteren eğitim sendikaları 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Kayseri Lisesi önünde toplanarak davulu zurnalı, halaylar eşliğinde

Milli Eğitim Bakanlığı Yasası ve ardından çıkartılan “Yönetici Atama Yönetmeliği”ne tepki gösteren eğitimciler  bağlı oldukları  eğitim sendikalarının önderliğinde greve giderek 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Sabah saatlerinde Kayseri Lisesi önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen 1 ve 2 Nolu sendika üyeleri, `Bu iş yerinde grev var`, `Sadece adalet istiyoruz` yazılı pankartlar açtı. Milli Eğitim yasası ve son yapılan yönetici atamalarına tepki gösteren Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk "Bizler iş yerlerimizde hiçbir şekilde baskılara boyun eğmedik" ifadelerini kullanarak;” Koltuk, makam, mevki derdinde olmadıklarını ve herkese adil bir yönetmelik istedik" ifadesini kullandı. 

Eğitim sendikalarına üye eğitimciler, daha sonra Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen 1 günlük ortak iş bırakma eylemine katıldı. KESK’ e bağlı Eğitim-Sen`in de destek verdiği iş bırakma eyleminde sendika üyeleri slogan atıp, halay çekti . Ardından da basın açıklaması yaparak, hükümete tepki gösterdiler..

 

Cumhuriyet Meydanı`ndaki eylemde  bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın,” Eğitim alanında çok yönlü saldırıların ve dayatmaların arttığı bir dönemde sesimizi duyurmak ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesi için bir kez daha alanlardayız. Toplumun farklı kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunları sürekli geri plana itilirken, eğitim sistemi üzerinden tüm toplum, iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilmek istenmektedir. Eğitimde ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır.” diye konuştu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor