EĞİTİMDE DEVRİM!

EĞİTİMDE DEVRİM!

DERS SAATİ VE SAYISI AZALIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yeni bir döneme geçiyor. Ders sayısının ve saatinin azalacağı yeni dönemde Milli Eğitim Bakanlığı´nın en önemli çalışma konularından birinin müfredat olacağını duyurulurken, müfredatla ilgili olarak eleştirilerin ortadan kalkacağı, hepsinin cevabını bulacağı yeni bir müfredat sürecinin başladığını açıklandı...
Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yeni bir döneme geçiyor. Ders sayısının ve saatinin azalacağı yeni dönemde öğrencilere ağır gelen müfredatın da sadeleştireceğini öğrenilirken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığınca konuya dair yapılan değerlendirmede "Bu süreç, öğrenciler, öğretmenler, il, ilçe yöneticileri, Talim ve Terbiye Kurulu ve akademisyenlerle bu konuda nasıl bir adım atmamız gerektiği, yol haritamızın nasıl olacağı tartışılıyor. Temel hedefimiz müfredatımızı basitleştirmek, hacmini daraltmak, bilgiden çok analiz yeteneklerini geliştirecek bir müfredata kavuşturmak." İfadesi kullanıldı?.
Müsteşarlığın değerlendirmesinde ilgili genel müdürlüklerin kendi bünyesindeki okulların müfredat analizlerini yaptığı vurgulandı?? Bu çalışmaların ardından müfredatta yapılacak yenileme sürecine ilişkin çalıştaylara başlanacağını da hatırlatılırken, ardından Talim ve Terbiye Kurulu´nun onayına sunularak yürürlüğe konulacağı vurgulandı?
Müfredat çalışmalarında kabaca üç önemli husus üzerinde durulduğunun altının çizildiği açıklamada "Bir tanesi, haftalık ders saatlerinin çok fazla olduğunu hepimiz eleştiriyoruz. İkincisi ders sayısı itibarıyla bir yığılma var. Üçüncüsü de derslerin içerikleri çok ağır. Dolayısıyla çocuklarımıza elinde çok hacimli ders kitapları vermek durumundayız. Bu üç eleştiriyi ortadan kaldıracak yeni bir müfredat süreci ortaya çıkacak. Çalıştaylar neticesinde ortaya çıkacak tablo Sayın Bakanımıza arz edilecek ve talimatları doğrultusunda gerekli adımları atacağız" ifadesi kullanıldı?.
4+4+4 sisteminin 4 yılına ilişkin önemli sonuçlar elde edildiğine de dikkat çekilen açıklamanın sonunda "4+4+4 sayesinde okullaşma oranı nihayet Avrupa ortalamalarına doğru seyrediyor. Kanun yürürlüğe girdiği zaman Avrupa ülkelerinde ortalama 10 yıl eğitim söz konusuydu. Türkiye´deki bir çocuk ortalama 6,1 yıl eğitim kurumlarımızda bulunmaktaydı. 4+4+4 sonrası Avrupa Birliği rakamlarına yaklaşma eğiliminde. Türkiye´de ortalama okullaşma oranının yüzde 90´lara yaklaştığı görülüyor" denilerek sistemin kararlılıkla süreceği kaydedildi?



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye