EĞİTİME HAYIRSEVER KATKISI

EĞİTİME HAYIRSEVER KATKISI

İncesu Kaymakamı Ercan Öter ve Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, ilçeye Meslek Yüksek Okulu Binası kazandıracak olan hayırsever işadamı İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan'ı ziyaret etti.

Hayırsever işadamı Saffet Arslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son Kayseri ziyaretinde Erciyes Üniversitesi'nde imzalanan protokol gereği İncesu'ya bir Meslek Yüksek Okulu Binası yaptırmayı taahhüt etmişti. İncesu Kaymakamı Ercan Öter ve Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, işadamı Saffet Arslan'a, bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Ercan Öter, ilçenin en büyük eksiğinin, Meslek Yüksek Okulu binası olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Zekeriya Karayol da, 1. etap TOKİ bölgesine yapılacak olan Meslek Yüksek Okulu Binası için 68 bin metrekare arsanın tahsis edilip alındığını bildirdi. Karayol, ''Saffet Arslan beye ilçenin bu eksiğini söylediğimizde hiç düşünmeden tamam dedi. Eğitime bu denli katkıda bulunan hayırsever işadamı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum'' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren hayırsever işadamı Saffet Arslan da, ''Eğitim deyince akan sular durur. Bizler yönetim kurulu olarak okumaya, eğitime çok önem veriyoruz ve okumayan kimse kalmasın diyoruz. Türk milletinin farkındalığı yakalaması için eğitimi tamamlaması lazım. Yüksek okul İncesu'ya çok şey katacak. Önce binanın yapılıp tamamlanması lazım. Binayı 1,5 yıl içerisinde yapıp bitirmeyi hedefliyoruz. Tabii sonra da burada eğitime devam edecek olan ve yardımını esirgemeyeceğini bildiğimiz Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne de teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Kaymakam Ercan Öter ve Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, işadamı Saffet Arslan'a el işlemeli çini vazo hediye etti.
Bu arada, yaptırılacak olan Meslek Yüksek Okulu Binası'nda ilk etapta bağcılık, harita, kadastro, zabıta ve özel güvenlik bölümlerinin açılacağı bildirildi.



Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti