EĞİTMENLER EĞİTİME ALINDI?

EĞİTMENLER EĞİTİME ALINDI?

Danışman Öğretmenlerin Eğitim Semineri´ Melikgazi İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezinde başladı.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca ilimizin ev sahipliğinde düzenlenen ?Aday Öğretmenlerin Yetiştirilme Sürecinden Danışman Öğretmenlerin Eğitim Semineri´ Melikgazi İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezinde başladı. Seminer´e Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu´ da iştirak ederek eğitmenlere izleyecekleri yol haritası konusunda bilgiler verdi?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilimizde tertiplenen ?Aday Öğretmenlerin Yetiştirilme Sürecinden Danışman Öğretmenlerin Eğitim Semineri´ start verdi. 2016 yılında ?Aday Öğretmen´ olarak atanan ve adaylık eğitimlerini tamamlamak üzere ilimizde görevlendirilen toplam 706 aday öğretme aldıkları akademik bilgi ve birikimlerini aktarmak üzere danışman olarak görevlendirilen öğretmenler tecrübelerini aday öğretmenlere aktarmadan önce eğitim seminerine alındı.
Milli Eğitim Bakanlığınca ilimizde Melikgazi İlçesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Arif Molu Teknik Anadolu Lisesi ve Talas İlçesi Özel Erciyes Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilecek olan seminerlerin ilk gününe Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve çok eğitmen statüsündeki öğretmen katıldı?
Bilal Yılmaz Çandıroğlu seminer öncesinde medya mensuplarına seminerin içeriğine dair yaptığı değerlendirmede , ilimizde 193 aday öğretmenin kadroya geçtiğini hatırlatıp şunları kaydetti? ?Bakanlığımızın yapmış olduğu 30 bin atamada 193 kişi Kayseri´den nasiplendi. 193 tane öğretmen arkadaşımız bizimle beraber çalışmaya devam edecekler. Bakanlığımız bu atamayı yaparken illerin ihtiyaç ve belli bir oran analiziyle bu atamaları gerçekleştiriyor. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu yeni öğretmen yetiştirme politikası ile birlikte bu yeni atanan öğretmen arkadaşlarımız Haziran bitimine kadar burada eğitim alarak stajyer eğitimlerini tamamlayacaklar. Bunları da belli bir danışman öğretmenlerimizin nezaretinde yapacaklar. Kayseri´de 704 tane danışman öğretmen yetiştirmeyi planlıyoruz. 3 ayrı salonda bu eğitimlere başladı ve devam edecek.?
Seminerin açılış konuşmasını yapan Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu danışman öğretmenlerden beklentileri dillendirerek ?Sizlerden istediğimiz şey, bilgiyi nasıl öğretecekleri konusunda klavuzluk yapmanız. Bu ilişkinin sadece bu süre ile sınırlı olmaması, aksine bütün meslek hayatları boyunca onlara klavuzluk etmeniz, yol göstermenizdir. Hepinize başarılar diliyorum.? İfadesini kullandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor