EKONOMİ BAKANI MUSTAFA ELİTAŞ

EKONOMİ BAKANI MUSTAFA ELİTAŞ

MART AYI İHRACAT RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ?

Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş yazılı bir açıklama yaparak Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi? Bakan Elitaş? İhracatımızda Şubat ayında başlayan artış trendinin Mart ayında da devam ediyor olması, sürdürülebilir ihracat artışıyla birlikte 2016 ihracat hedefimize ulaşmamızın ayak sesleridir. İki aydır devam eden ihracat artışının önümüzdeki aylarda daha yüksek oranlarda artacağına yürekten inanıyorum? ifadesini kullandı?
Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş yazılı bir açıklama yaparak Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Bakan Elitaş açıklamasında ?Türkiye İhracatçılar Meclisi´nin açıkladığı İhracatçı Birlikleri kayıt rakamlarına göre Mart ayı ihracatımız 2015 yılının Mart ayına göre %2,6 oranında artarak 11 milyar 466 milyon dolar olmuştur. İhracatımızda Şubat ayında başlayan artış trendinin Mart ayında da devam ediyor olması, sürdürülebilir ihracat artışıyla birlikte 2016 ihracat hedefimize ulaşmamızın ayak sesleridir. İki aydır devam eden ihracat artışının önümüzdeki aylarda daha yüksek oranlarda artacağına yürekten inanıyorum? diye konuştu?
Bakan Elitaş açıklamasının devamında ?Mart ayı ihracatında sanayi ürünleri ihracatımız %3.5 oranında artmıştır. İhracat ürünlerinin yüzde 80´nine yakın sanayi ürünleri ihracatından oluşan Türkiye´nin geleceğe daha güvenle bakmasına neden olmaktadır. Mart ayında sanayi ürünleri ihracatımız %3,5 oranında artarak 9 milyar 447 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımızda ilk iki sırayı alan otomotiv sektörü ve hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatında Mart ayında yaşanan artışlar, bütün olumsuzluklara rağmen 2016 ihracat hedefi için bizi umutlandırmaktadır. Otomotiv sektörü ihracatı geçen yılın mart ayına göre %15.6, Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatının geçen yılın Mart ayına göre %14,3 oranında artması, sanayinin çarklarının hızlandığını göstermektedir. Sanayi ürünleri ihracatında yaşanan bu artış ve ihraç pazarlarımızda yaşanan gelişmeler de ihracatımızın artış trendine girdiğinin kanıtıdır? ifadesini kullandı?
Bakan Elitaş 2016 yılı hedeflerine ulaşmak için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek ?2016 yılı ihracat hedeflerimize ulaşacağımzın bir başka işareti de AB ülkelerine ihracatımızın Mart 2016´da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde %13,9 oranında artarak 5 milyar 608 milyon dolar seviyesine ulaşmasıdır. İhracatımızın yüzde 50´sine yakınını gerçekleştirdiğimiz AB ülkelerine ihracatta yaşanan artış, AB pazarının yeniden canlandığını göstermesi açından önemlidir. 2016 yılı Ocak-Mart dönemi itibarıyla Avrupa Birliği ülkelerine ihracatımızın 2015 yılının aynı dönemine göre %6,2 oranında artması, ihracat hedeflerimize ulaşmamızda önemli bir mihenk taşıdır. AB´ye ihracatımızın artış trendi, lojistik sorunlardan kaynaklanan ihracat azalışının telafi edilmesinde önemli rol oynayacaktır. ?dedi?
Bakan Elitaş açıklmasının sonunda ihracatımızdaki yükselişe katkı veren sanayicilere şükranlarını sunarak noktalayarak şunları kaydetti? ?İhracatımızda son iki aydır yaşanan ihracat artışı, ihracatta yaşanan gerilemenin yeniden yükselişe geçtiğinin işaretidir. Bu artışların sürdürülebilir ve daha yüksek hale getirilmesi için Sayın cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız başkanlığında, Bakanlığımın koordinasyonunda, ihracatçılarımızla, işadamlarımızla dünyayı dolaşıyoruz. ?Hangi ülkeye hangi ürünü satabiliriz?, ?hangi ülkede Türk işadamına, ihracatçısına fırsat var? ve ?bu fırsattan nasıl ülke olarak faydalanabilirizi? belirlemek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu yoğun çalışma sayesinde 2016 yılı ihracat hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyor, ihracatçılarımızı, işadamlarımızı, sanayicilerimizi, ihracatta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı