EMİŞ YİĞİT

EMİŞ YİĞİT

KARANLIK DÜNYASI IŞIĞA KAVUŞSUN İSTİYOR ?

34 yaşındaki iki çocuk annesi Emiş Yiğit doğuştan gelen görme özrünün tedavi edilerek ışığa kavuşmak için yardım eli bekliyor?. Ekonomik sıkıntılar nedeni ile 34 yıldır ışığa hasret yaşayan genç kadın hayatının geri kalanında ışığa kavuşmak için başta yetkililer olmak üzere hayırseverlerin kendisine yarım eli uzatmasını ve bu karanlıktan çıkarmasını istiyor?
1982 yılında Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelen ve 34 yıldır ışığa hasret yaşayan iki çocuk annesi genç kadın önce ailesinin, daha sonrada eşinin maddi imkanlarının yetersiz olması ve sağlık güvencelerinin bulunmaması nedeni ile bir türlü tedavi olarak ışığa kavuşamamış?
Hastalığına halk arasında ?Tavuk Karası´ denildiğini belirten genç kadın ikinci eş olarak geldiği 59 yaşındaki kocasının işsiz olması nedeni ile iki çocuklarına bakmakta bile zorlandıklarını ifade ederek uzanacak yarım eli sayesinde gözlerine kavuşmayı hayal ederek şunları dile getirdi? ?Görme engelli olarak hayatımı sürdürüyorum? Çocukken annemgil düşer kalkar falan demişler,okula başladıktan sonra 4.sınıfa gittiğimde öğretmenim keşfetti? Sen neden televizyona çok yakın bakıyorsun,tahtaya çok yakın bakıyorsun,uzaktan okuyamıyorsun doğru kelimeleri söyleyemiyorsun,bulanı kmı görüyorsun falan diye öğretmenim keşfetti,sonra 20 yaşıma geldiğimde ben fark ettim. Renk kaybı olmaya başladı,sene 1997´de doktora gittim tavuk karası hastasısın dediler,o zamanlar hastalığımı bilmiyordum,imkanlarımız yoktu köydeydim,bende okul hayatımı ilkokul 5´e kadar zor sürdürdüm okumak istedim okuyamadım. Doğuştan geldiğini 4.sınıfta öğretmenim keşfedince babam doktora götürdü,dediki kızınızın doğuştan geliyor dedi 4.sınıfta öğrendik doğuştan geldiğini,ben 12 yaşındaydım ailem öğrenmiş bana söylemişler ama çocuk olduğum için algılayamamışsım,sonra işte bunun kök hücre nakli yapılması lazım Amerika´da Türkiye´de çaresi yok demişler oraya da gidemedim imkansızlıklardan dolayı,sonra işte evlilik oldu bende kimseye yük olmayım kendi ayaklarımın üstüne duruyum diye bir şey olmaz dedim,şimdi ise biyonik göz duydum ona ulaşamıyorum bu yüzden duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum.Çayımı dahi dolduramıyorum eşim bana bakmak zorunda kalıyor,bütün ihtiyaçlarımı eşim karşılıyor,kendimin 3 aylık görme engelli maaşım var onla yaşamak zorundayız.?
Genç kadın sözlerinin sonunda hayırseverlere ve yetkilerle seslenerek kendinse el uzatmalarını istedi? ?Ben yetkililerden evimden dolayı gözlerim daha da geriledi, biyonik göz istiyorum ve çocuklarla temiz yaşayacağım bir ev istiyorum. Bana dediler ki çaren yok demişlerdi ama şuanda İstanbul Dünya hastanesinde olduğunu duydum. sadece biyonik göz oluyormuş,birkere olsun çocuklarımın eşimin yüzünü görüp bir bardak çayımı doldurup içmek istiyorum ama yapamıyorum eşim bana bakıyor,bu yüzden benim acilen ameliyat olmam gerekiyor 10 derece görmem kaldı,buda gittiği zaman bana biyonik gözün bile fayda olmayacağını doktor söyledi,senin çaren biyonik göz dedi, İstanbul Dünya hastanesinde yapılıyor buda ücretli bir ameliyat dediler bende gidemiyorum,çocuklarıma eşim bakıyor kendi başıma zaten sokağa çıkacak ve evin içinde tek gezecek durumun olmadığı için yetkililerden biyonik göz istiyorum zaten eşimde işsiz,oda çocuklara bakmak zorunda kalıyor kimsemiz yok yetkililerden yardım istiyoruz??



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor