EMLAKÇILAR ODASI BAŞKANI ATASOY

EMLAKÇILAR ODASI BAŞKANI ATASOY

?PİYASALAR DURGUN AMA EMLAK FİYATLARI %30 ARTTI?

  İlimizdeki Emlak Sektörü´nün ilk 8 aydaki faaliyetlerini haber ekibimize değerlendiren Emlakçılar Odası Başkan Selim Atasoy, özellikle Mayıs ayından bu yana piyasaların durgun seyrine rağmen emlak fiyatlarında beklenmedik artış kaydedildiğine dikkat çekerek ? Şehrimizde emlak satış ve kira fiyatlarında yüzde 30lara varan artış gözlenmektedir? diye konuştu?
Haber ekibimizin sorularını cevaplayan Emlakçılar Odası Başkan Selim Atasoy, ilimizde emlak satış ve kira fiyatlarında beklenmedik bir artış kaydedildiğine dikkat çekerek piyasaların durgun geçen seyrine rağmen yüzde 30 ları bulan bu artışın dikkat çekici olduğunu vurguladı. Piyasanın durgun olmasına rağmen gerçekleşen bu artışa bir anlam veremediklerinin altını çizen Atasoy , artışların döviz kurlarındaki hareketlenmeden kaynaklanmış olabileceğine işaret ederek şöyle konuştu: ?Arz- talep dengesizliği var. Konut çok ama talep çok az. Ama fiyatları hiç durmadan artıyor. Şu anda yüzde 30 civarında konut fiyatları arttı. Kira ücretleri de bir o kadar yükseldi. Lüks konutlarda kiralar döviz üzerinden yapılınca kira fiyatları daha fazla yükseliyor. Normal bir semtte kiralara 100 lira daha zam yapıldı. Bu artışa bizde anlam veremiyoruz ve suni bir artış olarak değerlendiriyoruz.?
Emlak fiyatlarındaki beklenmedik artışa artışa inşaat maliyetlerinin gerekçe gösterildiğini belirten Atasoy, son günlerde dövizin artmasının fiyatların yükselmesine de neden olabileceğini işaret ederek ?Çimento ve demire zam gelince inşaat maliyetleri yükseliyor. Tabi arsa fiyatlarının da yüksek olması emlak fiyatlarını özellikle de konut fiyatlarının yükselmesine de neden olabiliyor. Sıfır konutlardaki fiyat artışları ister istemez ikinci el konutların fiyatlarını da etkiliyor. Öte yandan konut çok ama satış yok. Ancak buna rağmen fiyatlar sürekli yükseliyor? şeklinde konuştu?
Yaşanan siyasi belirsizlik ve yaşanan terör olaylarının devam etmesi durumunda emlak özellikle de konut fiyatlarının daha da artacağı öngörüsünde bulunan Atasoy ?Konut fiyatlarının artışı bundan sonra durmaz diye düşünüyoruz. Seçim öncesinden de piyasa durgundu ama fiyatlar hep arttı. Anadolu´nun göbeğinde bulunan Kayseri´de ki bu artışa bir türlü anlam veremiyoruz.? İfadesini kullanarak emlak sektörünün içine düştüğü açmaza dikkat çekti?
Talep olmamasına rağmen yaşanan bu artışın sektörü hepten zora soktuğunun altını kalın çizgilerle çizerek sözlerini noktalayan Atasoy oluşan bu tablonun 2015 yılı sonuna kadar süreceğine inandıklarını belirterek ?Tabii ki umudumuz bir an evvel ülkemizin yeniden istikrar ortamına kavuşması ve diğer bütün sektörler gibi emlak sektörünün de bir an evvel canlanmasıdır. Aksi halde çok daha ciddi sıkıntılarla karşılaşabiliriz? değerlendirmesinde bulundu?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları