EMNİYET ESKİ MÜDÜRÜ AVCI

EMNİYET ESKİ MÜDÜRÜ AVCI

?FETÖCÜLERİN OPERASYONEL GÜCÜ KALMAMIŞTIR?

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesince tertiplenen "Devlet Güvenliğine İlişkin Sorunlar" başlıklı konferansa konuşmacı olarak davet edilen Emniyet eski Müdürlerinden Hanefi Avcı ?FETÖ´ nün etkisinin ciddi oranda kırıldığını görüyoruz. Çok az bir güçleri kaldı. Bunu tamamen yok etmekte mümkün değil çünkü devasa bir yapı. Şuan emniyette üstün değiller? Operasyonel güçlerinin olmadığı kanaatindeyim? değerlendirmesinde bulundu?.
Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesince tertiplenen ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak davet edilen Emniyet eski Müdürlerinden Hanefi Avcı,"Burada bulunmamın asıl amacı ülkemizin içinde yaşadığı iç güvenlik, özellikle FETÖ´nün yarattığı sorunlarını vatandaşlarımıza iletmek, vatandaşı duyarlı hale getirmektir" diyerek, sözlerine başladı?
Avcı sözlerinin devamında Eskişehir Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı dönemde başına gelenler ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti? "Benim, Eskişehir Emniyet Müdürü olarak görev yaptığım tarihlerde bugünkü gibi değildi. O zaman FETÖ´cülerin varlıklarının kamuda örgütlendiklerine dair bir takım iddialar vardı. Ama işlenen bir suç, devlete karşı bir kalkışma, fiilen eylemleri yoktu. Var olan örgütlenme biçimlerini gerçekleştiriyorlardı. O günlerde sadece kendisine karşı çıkan, kendi amaçlarında yürürken, kendilerine engel olan insanlara yönelik faaliyetleri sürüyordu . Faaliyetlerine öncelikle Emniyet teşkilatında başladılar. Önce, emniyetteki insanlara kumpas kurmaya başladılar. Onların kurmak istedikleri kumpaslara, emniyetteki bazı genel müdür yardımcılarına yaptıkları tezgahlara karşı çıkınca bir nebze hedef oldum. O zaman yetkilileri uyarmak suretiyle, bu yapıya karşı tedbir alması gerektiğini birçok makama bizzat yanlarına giderek anlattım. Daha sonra yazılı müracaatlarımda oldu? Yeterince cevap almayınca, gerekenler yapılmayınca kitap yazmak suretiyle görevimi gerçekleştirmeye çalıştım. 2012´den sonraki eylemleri direk olarak hükümete yöneliktir. Bugün devletin varlığı ile yokluğu ile ilgili mesele haline dönüştü"
FETÖ terör örgütüne yapılan operasyon ve polis ihraçları ile ilgili de değerlendirme yapan Hanefi Avcı,"Suç işleyen, örgütsel faaliyet içerisinde olan insanlara delil olduğu zaman işlem yapılabilir. FETÖ´ nün etkisinin ciddi oranda kırıldığını görüyoruz. Çok az bir güçleri kaldı. Bunu tamamen yok etmekte mümkün değil çünkü devasa bir yapı. Şuan emniyette üstün değiller? Operasyonel güçlerinin olmadığı kanaatindeyim" ifadesini kullandı?
Yunanistan´a kaçan ve iade edilmeyeceği açıklanan üç FETÖ´cü subayla ile ilgili de değerlendirme de bulunan Avcı, "Dünyada uluslararası suçların iadesi ile ilgili anlaşmalar var. Burada askeri ve siyasi suçlular iade edilmez diye bir madde var. Biz, Türkiye olarak diyoruz ki darbeye katılmak askeri bir suç değildir. Yaşanan askeri suçun dışında bir olaydır. Türkiye´nin bu konu ile ilgili itirazları olacaktır. Ancak, böyle bir netice bekliyorduk" diye konuştu.
HABER : C.ÜSTEN



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”