EN ÇOK TEKNOGİRİŞİM DESTEĞİ ALAN

EN ÇOK TEKNOGİRİŞİM DESTEĞİ ALAN

BEŞİNCİ ŞEHİR KAYSERİ OLDU?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü´nün 49 il bazında paylaştığı teknogirişim desteği alan iller arasında Kayseri 5.sırada yer aldı.
5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında yürütülen Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nca desteklenen girişimci sayılarının il bazında dağılımları paylaşıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Teknoloji Geliştirme Bölgeleri İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü´nün 49 il bazında paylaştığı teknogirişim desteği alan iller arasında Kayseri 5.sırada yer aldı.
Teknogirişim desteği alan 49 il arasında Kayseri´nin 5.olmasıyla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Abdulhakim Coşkun şunları söyledi: ?49 il bazında tekno girişim desteği alan şehirler arasında Kayseri´nin 5.sırada yer alması oldukça memnuniyet vericidir. Erciyes Teknopark olarak Kayseri´de teknogirişim desteği alan girişimci sayısını artırıp onlara yol haritası çizmek adına bizde 25 kişilik uzman kadromuz ile aktif rol almaktayız. Erciyes Teknopark´ta, girişimcilerin fikrinin ekonomik değere dönüşmesine kadar geçen tüm süreçleri için benzeri olmayan, tamamen özgün bir kuluçka modeli olan Sera Kuluçka programı başarı grafiği giderek yükselen bir ivmede yürütülmektedir. Sera Kuluçka Merkezi, girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayarak başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş bir kuluçka programıdır. Girişimci adayları, Sera Kuluçka Merkezi´nde kendilerine tahsis edilen her türlü donanıma sahip ofis alanlarında çalışıp süreç boyunca Sera Kuluçka Merkezi´ndeki eğitim, mentörlük gibi ayrıcalıklı hizmetlerin tamamından ücretsiz olarak faydalanmaktadırlar. Sera Kuluçka Merkezinde özellikle; Akıllı Yaşam, Akıllı Şehircilik, Mobil Uygulamalar, Robotik, Kablosuz İletişim, Giyilebilir Teknolojiler, Mobil Sağlık, Akıllı Eğitim, Yenilenebilir ve Akıllı Enerji Sistemleri, Bilgi Teknolojileri ve Yazılım, Gıda Teknolojileri gibi alanlardaki projeler yürütülmektedir. 2016 yılı sonunda destek alan girişimci sayısını artırabilmek adına Erciyes Teknopark çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı