EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ İYİ İNSAN GÜCÜ

EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ İYİ İNSAN GÜCÜ

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türkiye’nin büyük hedefleri olduğunu belirterek, “Türkiye olarak dünya ile rekabet edebilmek için en büyük kaynağımız iyi insan gücü. Biz AGÜ olarak bu insan gücünü sağlamaya

Rektör Sabuncuoğlu ve AGÜ akademisyenleri, Sümer Kampüsü’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda, dershane ve okulların yöneticileri ve rehber öğretmenleri ile bir araya geldi.
Akademisyenler ile dershane, okulların yöneticileri ve rehber öğretmenler, toplantıda gençlerin meslek ve üniversite tercihleri, üniversitelerden beklentileri, iş ve sanayi dünyasının üniversitelerden beklentileri konularında görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıda konuşan Rektör Sabuncuoğlu, Türkiye’nin büyük hedefleri olduğunu ve hem kendi içinde büyümek hem de dünya ile rekabet etmek zorunda olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “İşte bu noktada en büyük kaynağımız iyi insan gücü. Dünya ile rekabet edebilmek için biz de AGÜ olarak bu iyi insan gücünü sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Üniversitelerin artık iş ve sanayi dünyasının ihtiyaç duyduğu insanları yetiştiremediğini ifade eden Sabuncuoğlu, mezun olan bir öğrencinin, iş ve sanayi dünyası tarafından aranan özelliklere sahip olmadığını kaydetti.
Sabuncuoğlu şöyle konuştu:
“İş dünyası, Sivil Toplum Kuruluşları, özel sektör, diğer kurum ve kuruluşlar mesleğini iyi bilen mesleğine tutkulu, mesleğine aşık, onu en iyi şekilde uygulayabilecek hevese sahip, toplumla iyi iletişim kurabilecek, iletişim becerileri gelişmiş, girişimci, kendini sürekli geliştiren, sorun yaratmak yerine sorun çözmeye çalışan insanlar arıyor.
Ayrıca dünyaya entegre olabilecek insanlar arıyoruz. Bu anlamda yabancı dil çok önemli. Doğu hızla büyüyor. Çin’de, Uzakdoğu’da inanılmaz büyümeler var. Bu nedenle İngilizcenin yanında Çince, Rusça gibi, hatta içinde bulunduğumuz coğrafyadan dolayı Arapça bilen insanlar arıyoruz. Tüm gayretimiz dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikte insanlar yetiştirmek .”
Sabuncuoğlu, tüm bunları sağlayabilmenin en iyi yolunun, iyi bir eğitimin ötesinde aynı zamanda yabancı diller imkanı sunan, iyi yazan, iyi okuyan, iyi konuşan insanlar yetiştirmek gerektiğini vurguladı.
AGÜ mezununda bu özelliklerin olacağını vurgulayan Sabuncuoğlu, mezunların Kayseri’de, İstanbul’da çalışabilecekleri gibi, New York, Tokyo gibi yurt dışında da çalışabilecek düzeyde olacaklarını, bu özgüveni onlara hissettirmek istediklerini ifade etti.
Toplantıda AGÜ Tanıtım Grubu tarafından dershane ve okulların yöneticileri ve rehber öğretmenlere üniversitenin akademik yapısı, fakülteler, bölümler, misyonu ve vizyonu ve öğrencilere sağladığı olanaklara ilişkin sunum yapıldı.
Dershane, okulların yöneticileri ve rehber öğretmenleri ile AGÜ akademisyenlerini bir araya getiren bu tür toplantıların devam edeceği bildirildi.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı