ENDONEZYA SULTANINA MELİKŞAH'DAN FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

ENDONEZYA SULTANINA MELİKŞAH'DAN FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

Endonezya Sultanı Sri Sultan Hamengku Buwono'ya melikşah üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi. Törende konuşan Buwono, dünya uyğurlarlığının inşasında türkiye ile endonezya'nın el ele olduğunu ifade etti.


Melikşah Üniversitesi Hukuk fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tankut Yalçınöz Bildiğimiz gibi Türkiye-Endonezya dostluğu 12. Yüzyıla kadar uzanmaktadır. Resmi ilişkilerin tarihi ise 16. Yüzyıla kadar uzanmakta olup Mevcut tarihi bağlara ve dostane ilişkilere rağmen, iki ülke uzun yıllar daha çok kendi bölgelerine odaklanmıştır. Dedi. Yalçınaz şöyle devam etti,
İkili ilişkilerimiz 2004 yılında itibaren artan hızla gelişmeye başlamıştır. Türkiye ve Endonezya ikili işbirliğinin yanı sıra, üyesi oldukları Birleşmiş Milletler ve uzman kuruluşları, İslam Konferansı Örgütü D-8, G-20 gibi uluslararası ve bölgesel örgütler çercevesinde işbirliğini sürdürmektedirler. Dedi. Dünya uygarlığının inşasında  Türkiye-Endonezya el ele diye sözlerine başlayan  Sri Sultan Hamengku buwono   Bu başlığı seçerken, tüm kalbimle ve samimiyetimle, aynı zamanda tarihe karşı sorumlu birisi olarak istedim ki kültüre duyarlı olanların kalplerini uyansın, devlet başkanlarının ,özelikle gelişmekte olan ülkelerin,  vicdanlarının tokmaklarına vurarak bütün dünya vatandaşlarıyla birlikte  ‘‘ Daha Seviyeli ve Yüce bir Dünya Uygarlığının İnşası için geçmişteki seviye ve yüceliğin yeniden inşası  ’’ nın şuuruna varmanın ne kadar ehemmiyetli olduğu anlaşılsın.
Bugün, M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin iç alemiyle gördüğü gibi Dünya sanki ‘’ Döl Yatağındaki Dünya ‘’ yı yaşamakta. Bu büyük Türk aliminin dediği gibi, yakın geçmişi itibarıyla bütün İslam dünyası; inancı ,ahlakı,düşünce sistemi, maarif ve sanayi, siyasi ve içtimai durumu itibarıyla bunalımlı dönemlerden birini yaşamıştır’’ dedi.
Konuşmaların ardından Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tankut Yalçınöz   Endonezya Sultanı Sri Sultan Hamengku buwono'a Melikşah üniversitesi  fahri doktora ünvanını  verdi.
Düzenlenen etkinliğe sanayi odası meclis başkanı nuretin okandan  Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Kınaş ile çok sayıda akademisyen, iş adamı katıldı.


Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor