ENDÜSTRİ 4.0 SEMİNERİ DÜZENLENDİ

ENDÜSTRİ 4.0 SEMİNERİ DÜZENLENDİ

KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ: "KAYSERİ; ŞUANDA ENDÜSTRİ 2.0-3.0 ARASINDA FİRMALARDAN OLUŞUYOR"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi; "Endüstri 4.0´ın altında Türkiye olarak hazır olmamız gereken en önemli şey de eğitim. Yani mevcut klasik mesleklerle bu işin altından kalkamayacağız. Bunu yönetecek insanlar, mühendislere ihtiyaç olacak" dedi.

KAYSO Toplantı Salonu´nda düzenlenen Endüstri 4.0 Semineri´nin açılış konuşmasını yapan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, yönetimi oluştururken genç ve teknolojiyle iç içe olan üyeleri görmek istediklerini ifade ederek; "KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi; ?Sanayi Odası´nda yeni yönetimi oluştururken genç ve teknolojiyle iç içe yaşayan arkadaşlarımızın, çok fazla yurtdışına giden vizyonu geniş arkadaşlarımızın aramızda olmasını istedik. Bizi de geliştirmesini, Kayseri sanayisine katkıda bulunmalarını istedik. Sağ olsun 4 arkadaşımız Kayseri ile ilgili gelecek vizyonu ortaya koymak adına ?çok basit´ diyebileceğimiz konular dahil ve ileride nerede olmak istediğimizin yol haritasını çıkartmak adına stratejik plan hazırlıyorlar. Eğitim ayağından yeni üretim geliştirmelere, argelere, yüksek ve orta teknolojide ne yaparıza yönelik bir çalışma yaptılar. Bu çalışmayı da benim ricamla biraz hızlandırdılar. İnşallah ilk sunumlarını önümüzdeki hafta yapacaklar. Burada en önemli şey Kayserimizi ve Türkiye´mizi bulunduğu yerden daha yükseklere çıkarmaya çalışmamız. Ülkenin zenginliği bizim ana hedefimiz" dedi.

Endüstri 4.0 için en önemli hazır olunması gereken en önemli şeyin eğitim olduğunun altını çizen Büyüksimitçi konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Gerçekçi olmalıyız Kayseri; şuanda Endüstri 2.0-3.0 arasında firmalardan oluşuyor. 3.0´ı tam anlamıyla tamamlamış firmalarımız iki elin parmakları kadar. Onlar da büyük şirketlerimiz, son 5 yıldır ciddi çalışmaları var. Endüstri 4.0 ile ekiplerini kurmuş firmalarımız var, ama topyekun bu işi beceriyor olmamız gerekli. Endüstri 4.0´ın altında Türkiye olarak hazır olmamız gereken en önemli şey de eğitim. Yani mevcut klasik mesleklerle bu işin altından kalkamayacağız. Bunu yönetecek insanlar, mühendislere ihtiyaç olacak. Bu işlerde daha çok uzmanlaşmaktan bahsedeceğiz. Bu insanları bulamazsak biz daha önce endüstri devrimini kaçırdığımız gibi kaçırırız. Birçok insan ne söylerse söylesin hem Kayseri olarak bizim hem de Türkiye olarak bunu kaçırma lüksümüz yok. Eğer kaçırırsak geri kalmış ülkeler seviyesinde hayatımızı devam ettiririz."

Açılış konuşmasının ardından seminere katılan firma yetkilileri tarafından bilgiler verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"