ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ÖNCEKİ DÖNEM BAKANI TANER YILDIZ,

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ÖNCEKİ DÖNEM BAKANI TANER YILDIZ,

?İran petrolü konusu, Sarraf Davasının siyasete taşındığının göstergesi?

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: ?İran petrolünün ABD´de görülen Sarraf Davasında ele alınması, davanın yalnızca teknik bir konu olmadığını, tam tersi tamamen siyasete taşınan bir konu olduğunu gösteriyor.?

Kayserigaz yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rıza Sarraf Davasının Türkiye´yi siyasi bakımdan sıkıştırmaya yönelik bir dava olduğunu söyledi. Bu durumun, en net kanıtının, İran´dan petrol ithalinin, davada konu edilmesi olduğuna işaret eden Taner Yıldız, temel tüketim noktasında, Türkiye´nin dışında İran´dan 7 ülkenin daha petrol ithalatı yaptığına değindi. Diğer 7 ülkenin ithalatının basında spekülasyon malzemesi haline getirilmediğini vurgulayan Taner Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

?TÜRKİYE DOĞALGAZ ÜLKESİ DEĞİL,
?Türkiye´de üretilen miktar 400 milyon metreküp civarında. İlk başta başladığımızda yüzde 2 buçuk civarındaydı; yani bir zekat miktarı 40´ta 1´i kadardı. Türkiye bir doğalgaz ülkesi değil. Türkiye´de doğalgaz ve petrol var ama Türkiye´nin büyüme hızı ve genişliği bütün bu çıkarma hızımızdan daha da büyük. O yüzden ithalat kaçınılmaz oluyor. Şu ana kadar yaklaşık 50 milyar metreküp civarında hedeflenen ithalat ve toplam kullanım miktarı, 46-47 milyar metreküpler miktarında gerçekleşti ve bunun yüzde 52´sini Rusya´dan alıyoruz.?

?TÜRKİYE ÜRETİLEN PROBLEMLERE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK?
?İran´dan alınan doğalgazın, özellikle şu son günlerde siyasi polemik konusu haline getirilmiş olması, Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan mahkemede bunun konu edilmiş olması, olayın çarpıtıldığının göstergesi. Bununla ilgili olarak, size çarpıcı rakamlar vereceğim; İran´da üretilen petrolün yüzde 23´ünü Çin, yüzde 14´ünü Japonya, yüzde 11´ini Güney Kore, yüzde 7´sini Fransa, yüzde 7´sini Türkiye alıyor. Temel tüketim noktasında 8 ülke var. Diğer 7 ülkeyle alakalı, basında, televizyonda, gazetede, herhangi bir şey duydunuz mu? İran´dan ithal edilen petrol ile alakalı herhangi bir spekülasyon duydunuz mu? Bu da görülen davanın yalnızca teknik bir konu olmadığını, tam tersi tamamen siyasete taşınan bir konu olduğunu gösteriyor. Türkiye, coğrafyasında üretilen bunca probleme rağmen, büyümesine ve ilerlemesine devam edecek.?


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"