ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ

KAYIP-KAÇAK SİYASİ İSTİSMAR HALİNE GELDİ”

Ak Parti İl Başkanlığı tarafından tertiplenen   ‘İstişare Toplantısı'na iştirak etmek üzere ilimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yıldız muhalefetin seçim vaadlerine yönelik olarak yöneltilen soruları değerlendiren Bakan Yıldız özellikle ‘Bedava Elektrik' ve ‘Kayıp – Kaçak' konularının siyasi istismar haline getirildiğinin altını çizerek Kimse kaçak elektrik kullanamayacak. Herhangi bir vatandaşımız elektrik faturasını ödeyemiyorsa biz ona kolaylık göstermek zorundayız. 3 taksit diyorsa 5 taksit, hatta 8 taksit yapalım. Ama ödemeyecek demek  ‘devlet otoritesine' karşı bir yanlış olur. Bu aynı zamanda ‘kul hakkı' ‘devlet hakkı' olur” ifadelerini kullandı.

Parti İl Başkanlığı tarafından tertiplenen   ‘İstişare Toplantısı'na iştirak etmek üzere  ilimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili  Taner Yıldız toplantı öncesi  basın mensuplarının  sorularını cevapladı. 

Bir basın mensubunun ‘Muhalefet partililerinin  bedava elektrik vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna cevaben yaptığı  değerlendirmede  Kayıp-kaçakla alakalı konu bir siyasi istismar haline getirildi. Yapılacak işlem son derece bellidir. Kimse kaçak elektrik kullanmayacak, bütün vatandaşın hem ‘devlet hakkı' hem de ‘kul hakkı' önemli bir husustur. Eğer HDP Genel Başkanı Demirtaş, ‘ben iktidar partisi olmak istiyorum Türkiye'yi kucaklıcam şirinlik yapmak istiyorum' diyorsa yapacağı bir işlem var. ‘Biz PKK' nin zoruyla ödemeyin dediğimiz kişilere siz bundan sonra ödemeniz lazım' demektir. Bunu şuana kadar kendisinden duymadık. Herhangi bir vatandaşımız elektrik faturasını ödeyemiyorsa biz ona kolaylık göstermek zorundayız. 3 taksit diyorsa 5 taksit hatta 8 taksit yapalım. Ama ödemeyecek demek  ‘devlet otoritesine' karşı bir yanlış olur. Gerçekten de ‘kul hakkı' ‘devlet hakkı' olur.  O yüzden bugün partiler ‘bedava elektrik' dağıtacaklarına ‘kayıp-kaçak' ile ilgili hassasiyetlerini belirtsinler. En başta bunu HDP yapsın” ifadesini  kullandı…



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi