ENFEKSİYON KONTROLÜNDEKİ YENİ BAKIŞ AÇILARI

ENFEKSİYON KONTROLÜNDEKİ YENİ BAKIŞ AÇILARI

ERÜ'NÜN SEMİNERİNDE BÜYÜTEÇ ALTINA ALINDI

Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği, Türk Hastane Enfeksiyonları ve Kontrolü Derneği ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde  tertiplenen ve üç gün devam eden seminerde  Enfeksiyon Kontrolünde Yeni Bakış Açıları” konusu  büyüteç altına alınarak  masaya yatırldı….

Kayseri Radisson Blue Otel'de 12 Mart 2014 Perşembe günü başlayan ve 14 Mart 2015 Cumartesi günü sona erecek kursun ev sahipliğini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı yapıyor.

Türkiye, Bosna-Hersek, Sudan, Gürcistan, İran, Hollanda, Ürdün, Bosna Hersek, Azerbaycan, Yeni Zellanda, Nijerya, İtalya, Suudi Arabistan, Hindistan, Kosova, Rusya, Cezayir, Hırvatistan, Libya, Kenya, Gana, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Yemen, Malezya ve Kazakistan dahil 26 ülkeden 70 hekimin kursiyer olarak katıldığı kursun açılış konuşmasını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Akalın ile Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Akova yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye'den ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden Enfeksiyon Kontrolü konusunda uzman 12 bilim adamı, enfeksiyon kontrolü ile ilgili sunumlara geçti.

Kurs programı ile ilgili bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emine Alp Meşe,  hastane enfeksiyonu konusunun özellikle son yıllarda tüm dünyada giderek artan ölçüde önem kazandığını kaydetti.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı