ENGELLİ ÖĞRENCİLER

ENGELLİ ÖĞRENCİLER

DANSLARI İLE ?GÖRÜN BİZİ? DEDİLER ?

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ?10-16 Mayıs Engelliler Haftası´ vesilesi ile tertiplenen etkinlikte, 80. Yıl İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği dans gösterisi davetler tarafından ayakta alkışlandı? Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ?Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz. Bu ailelerimizi daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır? ifadesini kullandı?
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ?10-16 Mayıs Engelliler Haftası´ vesilesi ile tertiplenen ve Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kültür Sanat Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, engelli öğrenciler ve aileleri iştirak etti?
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı etkinliğin başlangıcında gerçekleştirdiği konuşmada "Engellileri sahiplendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz. Bu ailelerimizi daha iyi anlamak için birazcık empati yapmamız yeterli olacaktır. Engellilere verebileceğimiz en büyük desteğin onlara karşı, bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, sana cevap vermese bile koluna girerek ´nasılsın?´ diye hatırını sormak olduğunu düşünüyorum? ifadesini kullandı?
Etkinlikte konuşma faslının sona ermesinin ardından engelli öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi? Emel Tarman Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerince gerçekleştirilen ?Sema´ gösterisi ilgi ile izlenirken, hemen ardından sahneye gelen 80. Yıl İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerince gerçekleştirilen dans gösterisi salonu dolduran davetlileri büyüledi?.
?Harman Dalı´ ve ?Zeybek´ oynayarak etkinliğe nokta koyan engelli öğrenciler başarılı çalışmaları ile göz doldururken adeta ?Bu hayatta bizde varız. Görün bizi? dediler?

HABER  :  S.ERDOĞAN 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü