Engelli Rümeysa´nın En Büyük Hayalini Polisler Gerçekleştirdi

Engelli Rümeysa´nın En Büyük Hayalini Polisler Gerçekleştirdi

Engellilere 320 Adet Akülü Engelli Aracı Dağıtıldı

Kayseri´de yaşayan 10 yaşındaki engelli Rümeysa Coşkun´un akülü engelli araba hayalini polisler gerçekleştirdi.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen ?Emniyetle Engelsiz Yarınlar´ Projesi kapsamında yapılan protokol ile bir iş adamı tarafından 320 adet akülü engelli aracı alındı. Mahalle polisleri, SGK İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen engelli vatandaşlara, düzenlenen törenle araçları dağıtıldı.
Emniyet bahçesinde düzenlenen törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi. Vali Kamçı, ?Bu güzel faaliyette emeği geçen kamu görevlilerimize ve iş adamımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Engelli olmak hiç kimsenin kendi arzusu değildir. Bunun bilincindeyiz. Hiç birimizin engelli olmama gibi lüksü de yok. Burada giderken ayağımızın takılıp düşer ve bizde engelli olabiliriz. O anlamda engelli vatandaşlarımız için ne yapılsa azdır? ifadelerini kullandı.

?Rümeysa´nın hayali gerçek oldu?
3 günlükken yanlış ameliyat sonucu engelli olan 10 yaşındaki Rümeysa Coşkun´un akülü engelli araba hayali de törende gerçek oldu. Tekerlekli sandalye ile hayatını idame ettirirken zorlanan Coşkun, yeni arabasını alırken, mutlu anlar yaşadı. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Rümeysa Coşkun, ?Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Artık okula rahat gidip gelebileceğim. Bana da bir rahatlık getirecek. Ulaşımım daha kolay olacak? dedi.
Rümeysa´nın baba Selçuk Coşkun da, ?Rümeysa 3 günlükken ameliyat oldu. Omuriliğinde et parçası vardı. Ameliyatta da omuriliğindeki 2 tane sinir damarlarını kesmişler. O yüzden bu hale geldi. Bu da bizim imtihanımız oldu. Bugünlere de çok şükür? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, 2016 yılı Toplum Destekli Polislik ödüllerinde yaptıkları projeler ile 1. olan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli polislik Şube Müdürlüğü´nün kupasını Vali Süleyman Kamçı verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da