ENGELLİ KURSİYERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

ENGELLİ KURSİYERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

İş-Kur tarafından desteklenen Kayseri Bedensel Engelliler Derneği tarafından verilen bilgisayar bakım ve onarım kursu sona erdi. Kursun bitmesinin ardından sertifikalarını alan engelli kursiyerler sertifika alma sevinci yaşadı.

Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika verme törenine İş-Kur Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Melikgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Sabancı, Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Oytun ve kursiyerler katıldı. Törende sertifika alan kursiyerlerin sevinçli olduğu görüldü.
İş-Kur tarafından finanse edilen Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nde 9 engelli vatandaşa verilen bilgisayar bakım ve onarım kursu bugün sona erdi. Kayseri Bedensel Engelliler Derneği’nce yürütülen kursta kursiyerlere bilgisayarın bakımı ve onarımı hakkında bilgiler verildi. Kursun sona ermesinin ardından sertifika almaya hak kazanan 9 kursiyer sertifikalarını aldı.
Törende bir konuşma yapan Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Oytun, “İş-Kur ile Kayseri Bedensel Engelliler Derneği ile Melikgazi Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen bilgisayar bakım ve onarım kursunu bugün bitirmiş bulunuyoruz. Kursumuz 10 Aralık 2012 ve 14 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşti. Bu süreç içerisinde arkadaşlarımızı bilgisayar bakım ve onarım bilgisi ile donattık” diye konuştu.
Oytun, “Amacımız arkadaşlarımızı işyerlerine gönderdiğimizde rahatlıkla iş bulmalarını sağlamak. İş-Kur’da bu konu ile ilgili bizlere yardımcı oluyor ve bu tür projeleri beraber yürütüyoruz. Dernek üyelerimizi donanım ve kariyer adına üst seviyeye getirmek için çaba harcıyoruz” ifadelerinde bulundu.

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye