ENGELLİ ÖĞRENCİYE DUYGULANDIRAN HEDİYE

ENGELLİ ÖĞRENCİYE DUYGULANDIRAN HEDİYE

Kayseri`deki Hasan Polatkan Ortaokulu öğrencilerinin başlattığı kampanya sonucu alınan akülü tekerlekli sandalye, aynı okulda eğitim gören engelli 2 öğrenciye hediye edildi. Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Dilara Ağca mutluluktan gözyaşlarına boğulu

Hasan Polatkan Ortaokulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının ``81 İlde, 81 Akülü Sandalye`` isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle başlattıkları kampanyada toplanan paralarla aynı okulda eğitim gören 2 bedensel engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye aldı.
Akülü sandalyelerin engelli öğrencilere teslimi için okulda düzenlenen törende konuşan Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, Türkiye`de 10 milyon civarında engelli bulunduğunu, engellilerin sosyal hayata kazandırılmaları ve toplumda bir farkındalık oluşturulması için çok çeşitli sosyal projeler uygulandığını bildirdi. Karaköse, ``Herkes karınca kararınca, elinden geldiğince evinin önünü süpürmeye, temizlemeye çalışıyor. Esas amacımız, toplumda bir farkındalık oluşturarak engellilerin de bizlerden farkları olmadığını, engellilerin de bu toplumun bir parçası olduğunu anlatmaktır. Kayseri`de 7 bin 200 civarında engelli öğrencimiz var ve bunlar çeşitli eğitim kademelerinde eğitimlerini sürdürüyor. Hasan Polatkan Ortaokulu öğrencileri, böylesine güzel bir kampanya başlattılar ve özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin önderliğinde tüm yurtta yürütülen proje kapsamında engelli arkadaşlarına akülü tekerlekli sandalye alınmasını sağladılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum`` dedi.
Törende, kampanya sonucunda toplanan paralarla alınan 2 akülü tekerlekli sandalye, Mehmet Kurt ve Dilara Ağca isimli engelli öğrencilere teslim edildi. Akülü tekerlekli sandalyesini alan engelli öğrenci Mehmet Kurt, engelli olmakla birlikte kendisinin de bu toplumun bir ferdi olduğunu bildiğini ve kendisine böyle bir hediye verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, ``Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun`` diye konuştu.
Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Dilara Ağca ise, konuşmak için mikrofonu eline alınca heyecanlanıp duygularına hakim olamadı ve gözyaşlarına boğuldu. Bir süre ağlayan Dilara, su içtikten sonra, ``Okula geldiğim günden bu yana bana destek olan müdürüme, arkadaşlarıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum`` diyebildi. Dilara`nın duygulanarak konuşmakta zorlandığı anlarda ise salonda bulunan ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları alkışlayarak moral verdi.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahameddin Karaköse, akülü tekerlekli sandalyelerini teslim ettiği öğrencilere birer çiçek vererek, ``Bu tekerlekli sandalye, sizlerin amaçlarınıza ulaşmanızda birer araç. Bu araçlar yolunuzu açsın, bahtınız ve yolunuz açık olsun`` dedi.
Yeni akülü tekerlekli sandalyelerine kavuşan Mehmet Kurt ve Dilara Ağca, görevlilerden tekerlekli sandalyelerini nasıl kullanacaklarını öğrendikten sonra salonda kısa bir deneme yaptı.

 

 



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ