ENGELLİLER HAFTASI´NDA

ENGELLİLER HAFTASI´NDA

ENGELSİZ ETKİNLİK

Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Engelliler Haftası Programı?na katılarak, hazırladıkları etkinlikleri kusursuz bir şekilde sergileyen çocukların mutluluklarına ortak oldu.

Flamingo Deluxe Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Garnizoan Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve eşi Sevil Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, engelli çocukların aileleri ve öğretmenleri de katıldı.

Programda engellilerin bulunduğu masaları dolaşarak hem haftalarını kutlayan hem de sorunlarını dinleyen Vali Kamçı, isteklerin tamamına cevap vererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Engelliler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret eden Ayşe Kamçı ve Sevil Teke ise, ürünler ve bazı sanatsal çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı ve bu çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Kayseri´de aileleriyle birlikte 140 bin engelli ve engelli yakını olduğunu dile getirerek, ?Kayseri´de engelli maaşı ile destekte bulunduğumuz 7 bin 356 engelli vatandaşımız var. Sadece 2017 yılında engellilere 97 milyon. 23 bine yakın yüzde 40 ve üzeri engelli kimlik kartı alan vatandaşımız var. 745 ağır engelli vatandaşımıza da yatılı bakım merkezlerinde hizmet veriyoruz. Aileleriyle birlikte 140 bin engelli ve engelli yakınına hizmet veriyoruz? dedi.

Skeçler, dans gösterileri, halk oyunları ve müzik performansları ile büyük beğeni toplayan ve yetenekleri ile hayran bıraktıran engelli çocuklar, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Gösterilerin ardından Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı ile protokole mensup kişiler, ASP çalışanları ile engelli yakınları, kusursuz bir programın mimarı engelli çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ