ENVANTERİ ÇIKARILACAK

ENVANTERİ ÇIKARILACAK

KAYSERİ'DEKİ ENGELLİLERİN ENVANTERİ ÇIKARILACAK -PROJE İLE ENGELLİLİĞİ ÖNLEYİCİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLECEK İl Sağlık Müdürlüğü'nün başkanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hacılar ve İncesu Kaymakamlıkları ile Erciyes Üniversitesi Tıp

Kayseri'nin engelli veri tabanının oluşturulması hedeflenen proje için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın doğrudan destek programına başvuruda bulunuldu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Türkiye'de ve Kayseri'de engellilere yönelik yeterli envanter çalışması bulunmamaktadır. Yapılan çalışmalar ise ya bölgesel uygulamalar olup devamlılığı sağlanamamış veya araştırma makalesi şeklinde yapılışmış ancak hizmet geliştirilmesi konusunda yardımcı olmamıştır. Ayrıca farklı kurumların benzer raporları kullanması ancak ortak bir sistem yazılımlarının olmaması defaten başvuruların olmasına neden olmaktadır. Bu nedenlerle kurumlar arası evrak trafiğinin sıkıntısı hem engelliler ve yakınları hem de kurum çalışanları çekmektedir” dedi.
Proje ile Kayseri'deki bölgesel engelli haritaların oluşturulacağını bildiren Dr. Öksüzkaya, proje ile sağlık, sosyal ve devletin desteklemiş olduğu yardımlar konusunda yetersiz kalan, bilgisi olmayan engellilere desteğin ulaştırılacağını, sağlık alanında engelliliği önleyici politikaların geliştirilmesinin sağlanacağını ifade etti.
Engelli yığılımlarının fazla olduğu bölgelerde ileri düzeyde neden-sonuç ilişkisi sorgulaması yapılacağını belirten Dr. Öksüzkaya, her alanda engelliliğin önlenmesi için çalışılacağını kaydetti.
Yapılacak olan proje ile ilgili olarak sözleşmenin imzalandığı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, Hacılar İlçe Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Murat Borlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arda Borlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Ertarhanacı ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Devrim Tokat ve İl Sağlık Müdürlüğü Ar-Ge sorumlusu Emel Güden ve teknik destek sağlayan İncesu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şükrü Karadere'nin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Kayseri'deki engellilerin sağlık, sosyal, kurumsal sorunlarını gidermeye yönelik projenin tanıtımı yapıldığı bildirildi.



Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti