ERCİYES, DÜNYADA İLKE EVSAHİPLİĞİ YAPTI

ERCİYES, DÜNYADA İLKE EVSAHİPLİĞİ YAPTI

DÜNYA PARAŞÜTLÜ KAYAK KUPASI FİNALİ

Erciyes Kayak Merkezi´nde perşembe günü başlayan ve ilk kez düzenlenen Dünya Snowkite (Paraşütlü kayak) Kupası tamamlandı. Hava muhalefeti nedeniyle bir gün gecikmeli tamamlanan yarışmalarda dünya şampiyonları belli oldu.

Türkiye´nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes, dünyada bir ilke ev sahipliği yaptı. Dünya da daha önce ekstrem spor olarak yapılan ve kısa zaman önce uluslar arası federasyon olarak faaliyet gösteren spor branşı ardında da dünya kupası yarışması yaptı. Avrupa´da çeşitli ülkelerde yapılan yarışmalar sonucunda final Erciyes´te gerçekleştirildi.

Uluslara arası Paraşütlü Kayak Federasyonu (IKA) yaptığı final yarışması Develi Kapı´da 7 ülkeden yaklaşık 25 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Dünya da ilk kez Erciyes´te yapılan final yarışlarında üç klasmanda mücadele edildi. Kısa, uzun ve yükseğe tırmanış olarak adlandıran yüksek irtifa yarışmalarında ilk sıralarda yer almak için yoğun bir mücadele sergilendi.   Yarışmacılar ilk gün 8 kilometre kısa mesafeli yarışlarda, ardından ikinci günde yüksek irtifa ve kısa mesafeli yarışlarla mücadele derken son gün ise uzun mesafe yarışmaları yapıldı. Hava muhalefeti nedeniyle bir günlük uzamanın yaşandığı dünya finali nihayet başarıyla tamamlanmış oldu.

İtalya, Almanya, Hollanda, Litvanya, Fransa, Avusturya ve Türkiye´den yaklaşık 25 sporcunun katıldığı yarışmalar, rüzgâr üstü ve altında diye kategorilere ayrılırken, yarışlarda turu en hızlı tamamlayan sporcular sıralamaya girerek 6 yarış ortalaması neticesinde şampiyonlar belli oldu. Almanya ve Avusturyalı yarışmacıların ilk sıralarda olmaları dikkatlerden kaçmadı.

Haber: Mustafa GÜRBÜZ



Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak

Pfdk kayserispor'a cezayı kesti

Kvk adını yarı finallere yazdırdı

Elit voleybol yarı finalde

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev