ERCİYES İÇİN YENİ UFUKLAR

ERCİYES İÇİN YENİ UFUKLAR

CINGI ?ERCİYES GLOBAL BİR KIŞ TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA? ...

Erciyes´te sürdürülebilir konaklama potansiyelini büyütmek ve geliştirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen ?Alpler Tecrübesi Işığında Konaklama Sektöründe Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar? konulu çalıştay başladı. Çalıştay´da Erciyes´in avantajları vurgulandı ve bu avantajların iyi değerlendirilmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Çalıştay´ın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes´in global bir kış turizm merkezi olma yönünde hızla ilerlediğini kaydetti?
Bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes´in kış turizminde; uluslararası standartlardaki 18 mekanik tesis, 34 farklı pist, mükemmel suni karlama sistemi ve sosyal alanlarıyla uluslararası bir figür haline geldiğini ifade ederek ?Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´de ekonomik hareketliliği sağlamak ve sosyo-kültürel hayatı canlandırmak için bu yatırımı yaptı. Son birkaç yıldır hedeflerimize doğru hızla ilerlediğimizi görüyoruz. Erciyes´te altyapı sağlam olunca ve kış turizminin gerektirdiği unsurlara haiz bir kayak merkezi oluşunca kayak yapmak ve kış sporlarından istifade etmek isteyen kitleler Erciyes´i tercih etmeye başladı. Ulaşım kolaylığı, Kapadokya´nın avantajları ve teknik donanım gibi unsurlar eklendikçe Erciyes öncelikle tercih edilir hale geldi. Artık bu işi global ölçeğe taşımanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Bu yıl reklam faaliyetlerine başladık ve etkilerini kısa sürede gördük. İlerde şehrimize ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacak bu projeyi sadece teknik altyapıyı yöneterek değil aynı zamanda kültürel altyapısını da sağlıklı hale getirmek istiyoruz. Teknik alt yapı ne kadar önemliyse şehrimize turizm için gelen misafirlere hizmet üreten sektörler de çok önemli. Bu yüzden turizm kültürünün ve başta konaklama sektörünün doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Şehrimizdeki turizm kültürü yeni yeni oluşurken bunu doğru şekillendirmek için bu toplantıyı tertipledik. Dünyada kış turizminin başkenti Avusturya. Bu yüzden Avusturya örneği bizim için doğru bir örnek. Avusturya´da sadece kişi başı turizm geliri yaklaşık 2 bin 500 avroyu buluyor. Bu yüzden Alplerdeki tecrübeyi ülkemize taşımak için bu toplantıyı yapıyoruz. Geleceğe yönelik adımlarımızı bu tecrübeler ışığında atmak istiyoruz? değerlendirmesinde bulundu.
Çalıştayda daha sonra PKF Otel Danışmanlık´tan Andreas Martin bir konuşma yaparak Erciyes´le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ve bölgemizde bulunan kış turizm merkezlerinden bahseden Martin, Erciyes Master Planıyla birlikte Erciyes´te yaşanan gelişmeye vurgu yaptı ve Erciyes´in en önemli avantajları olan Kapadokya Bölgesi ve havaalanının yakınlığına dikkat çekti. Martin, Erciyes´in altyapı anlamında halen geliştiğini ve önemli bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.
Kohl-Partner Danışmanı Claudia Kohl da konuşmasında Alpler Bölgesi örneğindeki başarılı destinasyon ve otel yöneticiliğinden örnekler sundu.
Çalıştayda öğleden sonra da iki ayrı oturum gerçekleştirildi. ?Alpler Tecrübesi Işığında Konaklama Sektöründe Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar? konulu çalıştaya, kış turizmi profesyonelleri, yurt içinden ve yurt dışından uzman danışmanlar, Kayseri´deki şehir ve dağ otellerinin yöneticileri, akademisyenler ve Erciyes´teki otel yatırımcıları katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları