ERCİYES SEZONA 1 PUAN İLE BAŞLADI

ERCİYES SEZONA 1 PUAN İLE BAŞLADI

K.ERCİYESSPOR: 0- BOLUSPOR: 0

  PTT 1. Lig´de 2015-2016 sezonunun ilk haftasının ilk karşılaşmasında Kayseri Erciyesspor, Kadir Has Stadyumu´nda Boluspor´u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, 90 dakika sonunda ise taraflar sahadan 0-0´lık eşitlik ve 1 puan ile ayrıldılar. Karşılaşmaya Volkan Okumak´ın performansı damga vururken, mavi-siyahlıların genç oyuncuları da alkışları topladı.

PTT 1. Lig´de ilk hafta heyecanında ilk karşılaşma Kadir Has Stadyumu´nda oynandı. Sezonun ilk maçında Kayseri Erciyesspor, sahasında Boluspor´u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci 45 dakikada da gol sesi çıkmayınca mücadele başladığı gibi 0-0 berabere tamamlandı. Bu skor ile Erciyesspor, sezona 1 puan ile başlamış oldu.

Hakem Çağatay Şahan´ın düdüğü sezonun ilk santrası ve aynı zamanda maçında başlama vuruşunu Kayseri Erciyesspor gerçekleştirdi. Kayseri Erciyesspor´da 2 numaralı formayı taşıyan 18 yaşındaki oyuncu Mehmet Bayram sahanın en genç oyuncusu olarak dikkatlerden kaçmazken, dakikalar 1´i gösterdiğinde ise Kerim Avcı ceza sahası içerisinde düştü. Gözler hakeme çevrildi ancak hakem Şahan devam kararı verdi. Bu pozisyonun ardından Boluspor atağa geçti. Sefer´in vuruşunda top kaleci Zülküf´te kaldı. Dakikalar 15´i gösterdiğinde ise ceza sahası içine yapılan derinlemesine pasta Volkan Okumak, kaleciyide geçti ancak sağ çaprazdan yaptığı vuruş aurta çıktı. 21. dakikada ani gelişen Kayseri Erciyesspor atağında Kerim´in ara pasında topla buluşan Mehmet´in sert şutu savunmaya çarparak oyun alanına geri döndü. 26. dakikada gelişen Boluspor atağında Ricketts´in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topa kimse dokunamayınca defans topu uzaklaştırdı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı ve taraflar soyunma odasına berabere girdiler. İlk yarının göze çarpan ismi ise Erciyesspor´dan Volkan Okumak oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ise konuk ekip Boluspor başladı. İkinci yarıyla birlikte Kayseri Erciyesspor sol kanatta etkili ataklar geliştirmeye başladı. 51. Dakikada ise Tayyib Kanarya girdiği ikili mücadelede sakatlandı ve oyun dışı kaldı. Tayyib´in yan bağlarının zedelendiği öğrenildi. 59. Dakikada Erciyesspor´da defansın hatasını Boluspor´dan Eren değerlendirmek istedi, ancak kaleci Zülküf zamanında müdahale ederek topu uzaklaştırdı. 63. Dakikada sol korner noktasına yakın bir yerden Kerim Avcı serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içinde Üstün´ün kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı. 67. Dakikada ise Üstün kaleci Boluspor kalecisi Soner ile karşı karşıya geldi. Üstün sert vurdu ancak Soner topu çelerek gol olmasını önledi. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Volkan Okumak topu son çizgide tutarak pasını Üstün´le buluşturdu. Üstün bir kez daha gol şansını denedi ancak kaleci Soner bir başarılı kurtarış daha yaptı ve gole izin vermedi. 75. Dakikada ise bu kez Boluspor Ricketts ile Erciyesspor kalesine atak yaptı. Ricketts sağ çaprazdan sert vurdu ancak top az farkla dışarı gitti. 85. Dakikada kullanılan serbest vuruşta Volkan Okumak kaleci Soner ile karşı karşıya kaldı. Volkan´ın vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Karşılaşmanın sonuna 3 dakikalık uzatma süresi eklendi. Uzatma süresinde de gol sesi çıkmayınca karşılaşma 0-0´lık eşitlikle tamamlandı. Erciyesspor bu skor ile sezona 1 puan ile başlamış oldu.

Karşılaşma sonrasında konuşan Teknik Direktör Alaaddin Demirözü, takımının gösterdiği performanstan dolayı memnun olduğunuy belirterek ?Genç oyuncularımız kendilerine verilen şansı iyi değerlendirdi. İstediğimiz her şeyi sahada yaptık ancak gol bulamadık. Bu güzel oyunumuzu galibiyetle süsleyip sezona 3 puan ile başlamak isterdik, ancak olmadı? dedi.

Boluspor Teknik Direktörü Özcan Bizati ise sezona 1 puanla başlamanın kendilerini memnun ettiğine değinerek ?Erciyesspor´a karşı iyi bir mücadele sergiledik. Bazı hatalarımız oldu ancak takım olarak daha iyiye gideceğiz? diye konuştu.



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak