ERCİYES TEKNOPARK

ERCİYES TEKNOPARK

GİRİŞİMCİLİĞİ ATEŞLEYİCİ FORMÜLLERİN PEŞİNDE

Erciyes Teknopark, Girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayan Sera Kuluçka Programını işletiyor.
Pre Sera, Sera, After Sera ve Pro Sera olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadan programın son evresi hakkında bilgi veren Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi:
Pro Sera´da amacımız firmaların uluslararası pazara açılabilmesini sağlamak
?Sera Kuluçka Programı´nın 4.aşaması olan Pro Sera evresinde, yetişmiş şirketlere ya da kendi imkanlarıyla kurulan firmalara piyasaya tutunabilmeleri, yeterli büyümeyi sağlayıp pazarlarını genişletebilmeleri için gerekli destekler sunulmaktadır.
Pro Sera´da temel amacımız şirketlerin ulusal pazarda önemli bir pay sahibi olarak uluslararası pazara açılabilmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda şirketlerin profesyonelleşmesi, kurumsallaşması ve markalaşması için birebir mentorluk hizmetleri verilmektedir. Bu nedenle Pro Sera dünya çapında iş yapmak isteyen şirketler için oldukça önemlidir. Firmalara dünya pazarına açılma aşamasında, pazar analizleri, patent tarama hizmetleri ile doğru pazara güvenli bir şekilde girebilmeleri adına gerekli destekler Pro Sera´da sunulmaktadır.?
Program ne kadar sürüyor, içeriğinde neler bulunuyor?
Tüm programın eğitiminin 12 ay sürdüğünü kaydeden Ahmet Hidayet Kiraz, ?Pro Sera aşamasında şirketlerin profesyonelleşmesi, kurumsallaşması ve markalaşması adına eğitimler düzenleniyor. Şu an 58 şirket bu program kapsamından yararlanmaktadır.Şirketlerin ihtiyaç duydukları destekler belirlenip, bu yönde birebir eğitimlerle birlikte mentorluk hizmeti veriliyor.? dedi.
Ahmet Hidayet Kiraz, kuluçka merkezine başvurmak için gereken şartları şöyle sıraladı: ?Sera Kuluçka Merkezi´nden başarıyla mezun olmak, kendi imkanları ve/veya kamu desteği ile Erciyes Teknopark´ta şirket kurmuş olmak, yılda 300 bin TL´nin altında ciro elde etmek, en fazla 10 personel istihdam etmek, bitmiş prototipinin olması.?
Bunun yanı sıra program başarıyla bitirmenin kriterleri ile ilgili olarak, ?Şirketleri belirli seviyede olgunlaştırdıktan sonra ulusal ve uluslararası piyasalar için satış hedefleri koyuyoruz. Satış hedefini tutturmaları ile birlikte bu zor dönemeçten geçmeleri hızlandırma programını başarıyla bitirme kriterimizdir.? şeklinde bilgi veren Ahmet Hidayet Kiraz, Sera Kuluçka Merkezine başvuruların sürekli açık olduğunu ifade etti.
Ahmet Hidayet Kiraz, Erciyes Teknopark´ta sunulan desteklerle ilgili şu bilgileri verdi:
?Erciyes Teknopark´ta daha büyük ofislere indirimli şekilde geçmelerini sağlıyoruz, uluslararası fuarlara katılım göstermelerine destek oluyoruz, ur- Ge kapsamındaki ilgili küme faaliyetlerine dahil ediyoruz, uluslararası ilişkiler departmanımız ile özel çalışmalar yürütmelerini organize ediyoruz.?



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"