ERCİYES TEKNOPARK TARAFINDAN

ERCİYES TEKNOPARK TARAFINDAN

KAPADOKYA ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ ...

Erciyes Teknopark A.Ş. ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen, Kapadokya Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı kapsamında Türkiye´deki üniversite sanayi işbirliğindeki süreçler masaya yatırıldı.
Üniversite Sanayi İşbirliği ile ilgili alanında tecrübeli teknoloji transfer ofisleri uzmanlarının katılım gösterdiği iki gün boyunca devam eden etkinlikle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Mahmut Doğan şunları söyledi:? Ülkemizin kalkınmasının ve teknolojik alanda gelişiminin en önemli adımı, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin yerli ve özgün yöntemler ile geliştirilip üretilmesidir. Ülkemizin teknolojiye dayalı kalkınma hamlesini gerçekleştirebilmesinin en önemli araçlarından bir tanesi de Üniversite Sanayi İşbirliği faaliyetleridir. Ülke genelinde kurulmuş çok
sayıda teknoloji transfer ofisi, teknopark, küsi platformları, kuluçka merkezi, özel danışmanlık şirketleri ve üniversite - sanayi işbirliği vakıfları ülkemizin teknolojik gelişimini hızlandırmaya yönelik farklı çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Yıllardır dile getirilen üniversite sanayi işbirliği, söylemden eyleme dönüşmüş, verimler alınmaya başlanmıştır. Ancak henüz bu işbirliği yeterli olgunluğa ulaşmamıştır. Özellikle sanayicilerimizin, sorunlarının çözümü için veya Ar-Ge inovasyon kapsamında geliştirmeyi düşündükleri ürünlerin Ar-Ge çalışmalarında, doğru akademisyenleri bulmaları çok önemlidir. Diğer taraftan akademisyenlerimiz de katma değer sağlayabilecekleri fikir, ürün veya çözümlerini sanayicilerimize sunabilmelidirler. Bu kapsamda ilgili alanlarda taraflar arası görüşmeler ve anlaşmalar yapılmalı, ortak projeler üretilmeli, TTO´ lar bu hususlarda köprü ve aracı olup her iki tarafa da çözümler sunmalıdır.
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak biz de, ülke genelinde üniversite sanayi işbirliği kapsamında bugüne kadar edinilmiş tecrübelerin, başarılı uygulamaların, örnek iş modellerinin, konuyla ilgili temel problemlerin, gelecek planlarının konuşulacağı, alanında uzman ve tecrübeli TTO uzmanları, TTO yöneticileri, teknopark uzmanları, akademisyenler, danışmanlar ve üniversite - sanayi işbirliği hususunda tecrübeli sanayicilerin katılımıyla Kapadokya Üniversite Sanayi İşbirliği Çalıştayı´nı organize ettik.
Söz konusu çalıştay kapsamında şu başlıklar ele alındı:
Üniversite Sanayi İşbirliğinde Süreç Yönetimi (Mevcut ÜSİ Süreçleri ve Bürokrasisi, Ücret Politikası ve Veri Yönetimi)
Üniversite Sanayi İşbirliğinde İş Geliştirme Stratejileri ve Modelleri
Üniversite Sanayi İşbirliğinde Finansman ve Fikri Hak Paylaşım Yöntemleri
Bu çalıştayın bildirisi ve sonuçları kitapçık haline getirilerek TTO Üniversite Sanayi İşbirliği alanında yetki sahibi olan, konunun diğer tarafları ile de paylaşılacak ve çözüm önerileri ele alınacaktır.
Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak, Üniversite Sanayi İşbirliği konusunda ülkemizde daha aktif çalışmaların yürütülebilmesi adına faaliyetlerimizi ara vermeden sürdürüyor olacağız.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı