ERCİYES TEKNOPARK´TA

ERCİYES TEKNOPARK´TA

MÜHENDİS ÇIRAK AKADEMİSİNİN İKİNCİSİ BAŞLIYOR

Erciyes Teknopark ve ORAN Kalkınma Ajansı iş birliği ile teknoloji tabanlı firmaların yetişkin personel kapasitesinin arttırılması, üniversite öğrencilerinin yetiştirilerek bu firmalarda yarı zamanlı/tam zamanlı istihdamının sağlanması amacıyla düzenlenen Mühendis Çırak Akademisi´nin ikincisi başlıyor.

Bu eğitim kapsamında ilk olarak bölgedeki yazılım firmalarının birçoğunun ihtiyaç duyduğu orta seviyede C# ve Java programlama konusunda eğitimler düzenlenecektir. Mühendis Çırak Akademisi programı ve eğitim içeriği ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç şunları söyledi:

"İlkini ocak ayında düzenlediğimiz mühendis çırak akademisi programından oldukça güzel dönüşler aldık. Bu doğrultuda ORAN Kalkınma Ajansı ile de iş birliği içinde, firmaların ihtiyaç duyduğu alanları belirleyerek nitelikli personel talebinin karşılanması amacıyla Mühendis Çırak Akademisi programının ikincisini başlattık. Erciyes Teknopark A.Ş. 30-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında Malta´da düzenlenen Avrupa Çıraklık Birliği Yüksek Düzeyli Toplantısı´nda Avrupa Çıraklık Birliği´ne üye olan ilk Türk şirketi olmuştu. Avrupa Çıraklık Birliği´ne üyeliğimizle birlikte iş yeri temelli çıraklık eğitimi üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirme kararı aldık. Bölgede hızlıca gerçekleştirilebilecek kendimize özel modeller geliştirdik. Bu kapsamda da Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan, 5 hafta boyunca sürecek olan Mühendis Çırak Akademisi programı kapsamında teknopark firmalarının ortak ihtiyacı olan C# ve Java programlama dili alanında orta seviyeden ileri seviyeye kadar eğitim almış, firmaların ihtiyaçlarını karşılayabilecek teknik elemanlar yetiştireceğiz. Bu proje ile aynı zamanda Erciyes Teknoloji Geliştirme Bölgesi´ndeki yazılım firmalarının büyüme hızı açısından yeni mezunlara harcanan yatırım bedelinin düşürülmesi de hedeflenmekte, istihdama katkı amaçlanmaktadır. Erciyes Teknopark olarak bölgedeki yetişmiş, nitelikli personel sayısını artırma konusunda uygulamalı eğitim programlarına son derece önem verdiğimizi ve bu tür eğitimleri belirli aralıklarla düzenleyeceğimizi belirtmek isterim."


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı