14 Aralık 2019 Cumartesi
![]() |
Süleyman ERDOĞAN |
GENÇ MÜHENDİSLER, İNSANLARIN VÜCUDUNA GÖRE ANESTEZİ DOZUNU AYARLAYACAK CİHAZ İÇİN ÇALIŞIYOR
ERCİYES TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ AKADEMİSYENLER İÇİN ARDEB PROJE ÖNERİSİ YAZMA EĞİTİMLERİ DÜZENLEYECEK
Sadece kentin değil aynı zamanda cumhuriyet tarihine ışık tutan önemli olayların da görsel ve işitsel arşivini barındırıyor
Genç mühendislerin yazılımını geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğü dünyayı çocukların gözleri önüne seriyor
BU UYGULAMA SESLİ KOMUTLARI EVLERİN KAPILARINI, PENCERELERİNİ VE IŞIKLARINI AÇIYOR
Kayseri´de meslek lisesi öğrencileri, yarışmaya katılmak için yapacakları robotun malzemelerini temin etmek amacıyla imal ettikleri 3D yazıcıların seri üretimine geçmek için çalışma yürütüyor
Kayserili girişimci Ümit Birkara, annesinin köyde zor şartlar altında ekmek yapmasından etkilenerek içi doğal taşlı elektrikli taş fırın üretti
?PATENTLE TÜRKİYE? YARIŞMASININ İKİNCİSİNE BAŞVURULAR BAŞLADI
Lityum iyon pillerin grafit anotlarının mucidi Faslı bilim adamı Rachid Yazami: "Lityum batarya teknolojisi şu andaki batarya teknolojileri içerisinde önemli bir yere sahip. Ancak en önemlisi güvenilirlik ve güvenlik. Bu teknoloji şu anda elektrikli araçl
Üniversitelerde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen ?Patentle Türkiye? yarışmasının ikincisine başvurular başladı. Yarışma ile ilgili başvuru, tarifname yazımı, yarışma prosedürleri gibi konu başlıklarında Erciyes Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak Erciyes Teknopark tarafından bilgilendirme toplantısı organize edildi.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç şunları söyledi: ? Ülkelerin ekonomik ve teknolojik açıdan gelişmesinde fikri ve sinai mülkiyet hakları oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Patent konusunda farkındalık oluşturabilmek, Türkiye´nin 11 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan Erciyes Üniversitesi´nin öncelikli konuları arasında yer almaktadır. Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark olarak buluş yapmanın öğrencilik sürecinden başlaması adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Bu doğrultuda Erciyes Teknopark Fikri Haklar Birimimiz de hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize patent başvuru süreçlerinde ücretsiz rehberlik hizmeti vermektedir. Bugünkü bilgilendirme toplantısı da bu amaçla gerçekleştirilen faaliyetlerden sadece biridir. Yarışmaya başvurmak isteyen tüm öğrencilerimiz başvuru öncesi veya sonrasında teknoparkımızdan destek alabilirler.
Diğer taraftan, gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlatmaya dahi çekinen öğrencilerimiz oluyor. Geçmiş dönemlerde buluşlarını yazdıkları metni noter yoluyla tasdik ettiren öğrencilerle karşılaştık. Noter tasdiki patent korumasının yerine geçmemektedir. Bu yarışma sayesinde öğrenciler kendi patent başvurularını online olarak kendileri gerçekleştirebilecekdir. Patent korumaları da başvuru anından itibaren başlayacağı için bu tür endişeleri olan öğrencilerin çekinceleri de olmayacaktır. Böylece hem ücretsiz patent başvurusu yapmış olacaklar, hem de buluşları dereceye girerse 30 bin tl´ye varan ödül kazanmış olacaklardır.
2017 yılında Türkiye´de ilk defa üniversite öğrencilerine yönelik olarak ?Patentle Türkiye? sloganı ile düzenlenen patent yarışmasında Erciyes Üniversitesi olarak en çok başvuruya sahip 3. üniversite olmanın mutluluğunu yaşamıştık. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Patentle Türkiye yarışmasına 26 Nisan-31 Aralık 2019 tarihleri arasında yüksek lisans ve doktora da dahil olmak üzere tüm öğrencilerimizin www.patentleturkiye.gov.tr adresinden başvuru yapabileceğini belirtmek isterim.
Erciyes Üniversitesi´nin tüm öğrencilerini teknolojik gelişmemizde önemli bir yer tutan buluş sürecine katkı sağlamayı amaçlayan ?Patentle Türkiye? yarışmasına katılmaya davet ediyorum.?