ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

?RUS KÜLTÜR GÜNÜ´ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ?

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ?Geleneksel Rus Kültür Günü? etkinliği düzenlendi.
Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen etkinliğe; Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin´in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinlik Rus kültürüne özgü giyecek ve yiyeceklerin sergilendiği standın gezilmesiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin ileride çok iyi yerlere geleceklerini kaydetti? ?Edebiyat Fakültesi, üniversitemizin öğrenci sayısı bakımından 2. büyük fakültesidir. Şu anda fakültemizde 5 bin 300 öğrenci ve 12 farklı bölüm bulunmaktadır. Dolayısıyla bu da kültürel farklılık olarak büyük bir zenginliği doğurmaktadır. Bunun en güzel örneklerini birlikte yaşıyoruz. Bu anlamda ülkemizin en önemli bölümlerinden olan Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin aldıkları eğitimle ileride çok iyi yerlere geleceklerini ümit ediyorum. Etkinliğin hazırlanmasında ve bu birlikteliğin sağlanmasında emeği geçen hocamız Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül´e, diğer hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum?
Konuşmanın ardından Uluslararası Rus Dili Olimpiyatları´nda iki üçüncülük alan Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine hediye verildi. Daha sonra Rus Kültürüne ait geleneksel dans gösterisi, tiyatro, şiir ve müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi