ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLE KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ´NE

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLE KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ´NE

REKTÖR ATANDI ERÜ YENİ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇALIŞ

Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Üniversitesi´ne rektör atandı. 6 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete´de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü´ne  Prof. Dr. Mustafa Çalış gelirken,   Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü´ne  Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa atandı.

Rektörlük Senato Binası´nda basın karşısına çıkın yeni rektörler, kendilerine rektörlük görevini tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ettiler.

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü´ne atanan Prof. Dr. Mustafa Çalış, ?Bugün itibari ile şahsıma Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tevdi edilmiş durumda. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza bize güvendikleri için, bu göreve layık gördükleri için teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta üniversitemiz İç Anadolu´nun Ankara´dan sonra en büyük üniversitesi. Üniversitemizi dinamik bir hale getirmek amacımız. Hantal bir halden daha dinamik daha çalışan STK´larla ve diğer kuruluşlarıyla birliktelik içerisinde ARGE çalışmalarına yönelik üniversitemiz Türkiye´deki araştırma üniversitelerinden bir tanesi. Bu araştırma üniversitesini lafta değil gerçekten çalışır hale getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu bizim milli görevimiz, bu yüzden dinamik bir ekip seçeceğim kendime. Bu şekilde Cumhurbaşkanımızın dediği gibi oturan değil çalışan ve herkesin önünü açacak bir ekip kurmaya çalışacağım. İnşallah Kayserimizi, üniversitemizi daha ileri aşamalara götürmek istiyoruz. Akademik personelle ilgili de yayımlarla patent, ARGE çalışmalarıyla araştırma üniversitesine layık hocalar olmalarını isteyeceğiz. Ayrıca Kayseri Üniversitesi´ne atanan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Hocamıza da yeni görevinde başarılar diliyorum.?

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, kendisinin Erciyes Üniversiteli olduğunu belirterek ?Cumhurbaşkanımıza, Kayseri Üniversite Rektörlüğü´nü bize tevdi etmesi, beni onurlandırmıştır.? diyerek şöyle konuştu: ?Erciyes Üniversitesi´nin bünyesinden çıkan Kayseri Üniversitesi, Kayseri şehrine yakışır, şehirle bütünlenmiş, proje üreten girişimci ruhu olan Kayseri´de, yine girişimci ruhu olan bir üniversite olma yolunda ilerleyecektir.  Şu andaki yapısına baktığımız zaman Erciyes Üniversitesi´nden ayrılan 11 adet meslek yüksekokulu var, tabi bu manada biz başka meslek yüksekokulları da açmayı planlıyoruz. Kayseri´nin bu anlamda ciddi kapasitesi var. Bir enstitüsü, 4 fakültesi var, bu fakültelerden biri faaliyette. 3 yeni fakülteden 2 tanesi Develi´de İslami Bilimler Fakültesi ve Beşeri Bilimler Fakültesi´ni Develi´de yeni kuracağız. Tabi bizim her zaman güçlü, büyük Türkiye´nin ortaya çıkması için, Türkiye´nin bu coğrafyada ve dünyada daha ileriye gitmesi için ciddi akademik çalışmaların yapıldığı, bu akademik çalışmaların sektör ve iş dünyası ile bütünleştiği bir üniversiteyi geliştireceğiz. Benim idari görevlerim hep kurucu oldu. Bundan da ayrı bir onur duyuyorum? diye konuştu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"