ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. GÜVEN:

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. GÜVEN:

?ERÜ KAMPÜSÜ´NÜN BİR MASTER PLANI YOK?

Kısaca ?Yök´ olarak tabir edilen Yüksek Öğretim Kurumu ataması yapılan rektörlerin Yök´e sunmuş oldukları vaat ve projelerine ilişkin bilgi formlarını kamuoyu ile paylaştı? Bu kapsamda bilgi formu kamuoyu ile paylaşılan Erciyes Üniversitesi´nin çiçeği burnunda rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven´in adaylık sürecinden verdiği adaylık bilgi formunda Erciyes Üniversitesi Kampüsü´nün bir master planı olmadığını iddia edip sosyal ve sportif imkanların yetersizliğini dile getirmiş ve rektörlük koltuğuna oturması halinde ivedilikle bir master plan hazırlayarak yapılaşmanın bu plan dahilinde yürütülmesini sağlayacağı vaadinde bulunmuştur?
Kısaca ?YÖK´, olarak tabir edilen Yüksek Öğretim Kurumu ataması yapılan rektörlerin Yök´e sunmuş oldukları vaat ve projelerine ilişkin bilgi formlarını kamuoyu ile paylaştı?
Bu kapsamda adaylık başvurusunda yer alan vaatleri kamuoyu ile paylaşılan bir isimde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven oldu? Prof. Güven vaatlerine ?Ülkemizde akademik eğiticiliğe ait bir eğitim yok? diyerek başladığı vaatlerinde bu sorunu çözmek için ?Öğretim elemanları Eğitimcilerin Eğitimi ve Ölçme Değerlendirmede Kurslarına tabi tutulacaktır? ifadesini kullanırken bu vaatler arasında beklide en dikkat çekici olanı Erciyes Üniversitesi Kampüsü´nün bir ?Master Palnı´nın olmadığı iddiasıdır.
Prof. Dr. Güven Kampüsün bir ?Master Planl´nın olmaması, Sosyal- Sportif imkanların yetersizliği: şeklinde ifade edip ?Universitemiz hızlı bir gelişme göstermektedir. Ancak düzensiz yapılanma sıkıntılar oluşturmaktadır´ tesbitinde bulunduktan sonra çözüm önersi olarak da ?Gerek alt yapı, gerekse peyzaj dahil üst yapı için master planı hazırlanacak ve yapılanmanın buna göre yapılması sağlanacaktır. Spor alanlarının kullanımın artırılması, yenilerinin oluşturulması,sanatsal ? kültürel ?düşünsel faaliyetler ile eğitimin sosyal ortamlara da sağlanacaktır? değerlendirmesinde bulunmuş?.
Bu vaatlerin ardından şimdi gözler çiçeği burnunda rektör Prof. Dr. Güven´in icraatlarına çevrilirken, 40 yıllık geçmişi olan ve Prof.Dr. Keleştemur dahil onlarca rektörün görev yaptığı Erciyes Üniversitesi Kampüsü´nün bir master planın olmaması dikkat çekti?
HABER : C.USTEN



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”