ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ´NDE

UYUŞTURUCU MADDEYE HUKUKİ AÇIDAN BAKILDI ...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Girişimci Hukukçular Kulübü tarafından ?Uyuşturucu Maddeye Hukuki ve Tıbbi Açıdan Genel Bakış? konulu panel düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu´nda iki oturumda gerçekleşen panele; Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, Kayseri Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Soyaslan ve Türkiye Psikiyatri Derneği Kayseri Şube Başkanı ve Psikiyatrist Uzm. Dr. Bayram Yıldız´ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan,sosyal yapıdaki değişikliklerin birçok suçun temelini oluşturduğunu kaydederek ?Günümüzdemadde bağımlılığı ve bu durumla mücadele toplumun yarası haline gelmiştir. Birçok suçun temelinde madde bağımlılığı bulunmaktadır. Bunun da temelinde sosyal yapımızdaki değişiklikler bulunmaktadır. Aile yapısının bozulması ve boşanmaların artması gibi durumlar madde bağımlılığına eğilimi artırmıştır. Bizler doğru insanlar olarak yaşayabiliriz, ama çevremizdeki olaylara da sessiz kalmamalıyız. Bu tür sosyal meselelerde erken, doğru teşhis ve doğru tedavi çok önemli. Günümüzde eski zamanlara göre madde bağımlılığıyla ilgili daha iyi mücadele edildiğini görmekteyiz. Aynı zamanda hukukçular olarak bizlere de bu konuda büyük görevler düşmektedir? değerlendirmesinde bulundu?
İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan da, Türkiye´de uyuşturucu madde kullanımına karşı mücadelenin oldukça önemli olduğunun altını çizip ?Biz Türk Milleti olarak kendimiz aç yatsak bile misafirimize bütün yiyeceğimizi sunarız. Bu durum ülkemizin yargısında da böyle. Örneğin, uluslararası sözleşmelerde ?Uyuşturucu Maddelere Dair 1961 Tek Sözleşmesi´ bulunmaktadır. 1961 Tek Sözleşmesi kabul edildikten sonra, Türkiye´den başka ülkelere ihraç edilen ya da Türkiye´ye ithal edilen suçlar konusunda, Türkiye diğer ülkede yapılan yargılamaya rağmen kendisi de yargılamaya başlamıştır. Böylece Edirne de yurt dışına karayoluyla çıkış yeri olarak, Edirne Ağır Ceza Mahkemesi´nde pek çok kişi uyuşturucu madde ihracından cezaevine girmiştir? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor