ERCİYES + KAPADOKYA

ERCİYES  +  KAPADOKYA

Özhaseki: “Erciyes Projesi, bölgenin turizm potansiyeline pozitif yönde çok büyük katkılar sağlayacak." Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş: "Kapadokya Bölgesi'nde turizm açısından eksik kalan parça, bu proje ile tamamlanacak.”

- Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, Ankara ve İstanbul'dan sonra Nevşehir'in Kapadokya bölgesindeki turizm ve otel işletmecilerine tanıtıldı.

Uçhisar Museum Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile Nevşehir'in kaymakam ve ilçe belediye başkanları, Kayseri ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürleri, Erciyes ve Nevşehir Üniversitelerinden temsilcilerle birlikte çok sayıda turizmci ve otel sahibi katıldı.

Toplantıda ilk olarak Erciyes AŞ. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Erciyes'in bir turizm merkezi olması için çok önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Cıngı, konaklama tesisleri yönünden gelişimi hızlandırmak amacıyla turizm işletmecilerine bu brifingi vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

Erciyes'in hem profesyonel kayakçılara hem de amatörlere hitap edecek bir merkez olacağına vurgu yapan Cıngı, "Bu proje Türkiye'nin ve Kayseri'nin tüm dünyaya tanıtımına katkı sağlayacak. Toplam 275 milyon avroluk projede şimdiye kadar 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu.

"ERCİYES'İN ÖNÜ AÇIK"

Sunumun ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, turizm sektörünün önümüzdeki yüzyılın en önemli sektörlerinden biri olacağını belirterek, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin de bu alanda yerini alacağını ifade etti.

Projenin oluşum ve gelişim sürecini anlatan Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Erciyes Projesi'nin herkes tarafından beğenilen ve takdir gören bir proje olduğunu söyledi.

Erciyes Kış sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nde çok iyi bir noktaya geldiklerini kaydeden Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "Erciyes için çok doğru adımlar attık. En iyi firmalarla çalıştık. Şimdi bu kapsamlı projenin ortalarındayız.

Projenin bize düşen kısımları olan altyapı, üstyapı, mekanik ve sosyal tesislerle ilgili hiçbir eksik bırakmayacağız. Konaklama tesisleri ile ilgili ise önemli işler yaptık. Ankara ve İstanbul'da turizm yatırımcıları ile bir araya gelerek bu devasa projeyi anlattık. Onlar da projeye hayranlıklarını ifade ederek bölgeye yatırım sözü verdiler. Kapadokya bölgesi, bizim hinterlandımızda bulunuyor. Burası ile Erciyes Projesi'ni birleştirerek çok başarılı bir turizm vizyonu ortaya koyabiliriz. Erciyes Projesi, bölgenin turizm potansiyeline pozitif yönde çok büyük katkılar sağlayacak"

ERCİYES PROJESİ HEYECANLANDIRDI

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise Erciyes Projesi'nin kendisini oldukça heyecanlandırdığını belirterek, "Kapadokya Bölgesi'nde turizm açısından eksik kalan parça, bu proje ile tamamlanacak. Başta Başkan Özhaseki'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan diğer katılımcılar da, Başkan Özhaseki'ye böyle bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederek, "Erciyes'te yapılanların ne kadar büyük olduğunu görme imkanı bulduk ve hayran olduk. Bu proje hem ülkemize hem bölgeye önemli katkı sağlayacak ve iki şehir arasındaki işbirliğini geliştirecek. Bu projenin başarı ile sonuçlanacağına inancımız tamdır. Sizleri tebrik ediyoruz" diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor