ERCİYES, DİBE DEMİR ATTI!

ERCİYES, DİBE DEMİR ATTI!

Spor Toto Süper Lig temsilcilerimizden Kayseri Erciyesspor sezonun 3.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi.

Geçen sezon PTT 1.Ligi şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig`e yükselen mavi-siyahlı temsilcimiz Kayseri Erciyesspor ile yine PTT 1.Ligi 2.sırada tamamlayarak Süper Lig`e yükselen Çaykur Rizespor bu kez Süper Lig`de karşı karşıya geldi.

2 yeni Süper Lig ekibinin mücadelesinde maça hızlı başlayan taraf ev sahibi takım Çaykur Rizespor oldu. Maçın henüz ilk dakikası dolmamışken sol kanattan içeri kateden Sercan, ceza sahası içinde yerde kaldı ancak hakem Süleyman Abay devam kararı verdi. Mücadeleye taraftar  desteğini de arkasına alarak hızlı başlayan ev sahibi takım Çaykur Rizespor`da dakikalar henüz 7`yi gösterdiğinde sahneye Ali Adnan çıktı. Korner atışını paslaşarak kullanan Ç. Rizespor`da topu önünde bulan Iraklı futbolcu Ali Adnan yaklaşık 25 metreden çok şık bir vuruşla kaleci Bojan Jorgacevic`i avladı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.  Çok şık bir gole imza atan Ali Adnan dakikalar 16`yı gösterdiğinde bu kez ceza sahası dışı sağ çaprazdan yine kaleyi düşündü ancak top Bojan`ın kontrolünde dışarı çıktı. Temsilcimiz Kayseri Erciyesspor ilk ciddi pozisyonunu yeni transferi Senijad Ibrıcıc ile buldu. Sağ çaprazdan içeri kateden Ibrıcıc defansın dengesini bozmasına rağmen kaleye şutunu gönderdi ancak Ç.Rizespor kalecisi Pawalek topu çeldi. Dakikalar 27`yi gösterdiğinde Çaykur Rizespor`un sağ beki Koray, sağ kanattan depar atarak içeri girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Koray`ın plasesi kaleye paralel geçerek taca çıktı. Temsilcimiz K.Erciyesspor mücadelede ilk net pozisyonunu ise 35`inci dakikada Vleminckx ile yakaladı. Kaleci Pawalek`in hatasında topu önünde bulan Vleminckx ceza sahası içinde yerde kaldı ancak hakem Süleyman Abay hakemi aldatmaya yönelik hareketten Vleminckx`e sarı kart gösterdi. Bu pozisyonun ardından ataklarını sıklaştıran K.Erciyesspor`da dakikalar 38`i gösterdiğinde Ekrem Ekşioğlu yaklaşık 20 metreden rakip kaleye çok sert bir vuruş çıkardı. Kaleci Pawelek bu şutu zorlukla 2 hamlede uzaklaştırdı. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ilk yarı ev sahibi takım Ç.Rizespor`un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 2. yarısına her iki takımda kontrollü başladı. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran ev sahibi Ç.Rizespor hucüm hattında özellikle Cernad ve Uche Kalu ile etkili olmaya çalıştı. Çaykur Rizespor`da Kıvanç dakikalar 48`i gösterdiğinde, Mangane`nin hatasını iyi değerlendirerek ceza sahasına girer girmez şutunu çıkardı ancak kaleci Bojan topu zorluklada olsa çelmeyi başardı. Maçın 66`ıncı dakikasında yine hızlı atağa çıkan ev sahibi Ç.Rizespor`da ceza sahası içine kadar giren Eren, düzgün bir vuruşla kaleci Bojan`ı avladı ve takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Kalesinde 2.golü gören temsicimiz Kayseri Erciyesspor`da Mangane`de hücumlara katılmaya başladı. Dakikalar 76`yı gösterdiğinde köşe vuruşu kazanan K.Erciyesspor`da topa iyi yükselen  Vleminckx farkı 1`e indiren golü kaydetti ve skoru 2-1`e getirdi. Maçın son dakikalarına doğru gerginlik de arttı. 87.dakikada 2.sarı karttan kırmızı kartı gören Vleminckx takımını 10 kişi bıraktı. Geçen haftada Azofeifa, Beşiktaş maçında kırmızı kart görmüş ve cezalı duruma düşmüştü. Böylece  Vleminckx`de milli maç arasının ardından sezonun 4. haftasında Gençlerbirliği ile oynanacak mücadelede forma giyemeyecek. Temsilcimiz K.Erciyesspor Ç.Rizespor deplasmanında rakibine 2-1`lik skor ile mağlup olarak 3.haftayı puansız kapattı.

 



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti