ERCİYES GRAND PRIX KAPADOKYA ETABI TAMAMLANDI

ERCİYES GRAND PRIX KAPADOKYA ETABI TAMAMLANDI

KADIN BİSİKLETÇİLER 120 KİLOMETRE, ERKEKLER İSE 180 KM’LİK MESAFE KAT ETTİ

Erciyes Uluslararası Yol Bisikleti Yarışları ikinci gününde Grand Prix Kapadokya etabı ile devam etti. Toplamda 300 kilometre pedal çevrilen parkurda Ukrayna Kadın ve Erkek Bisiklet Milli takımı altı dereceden dördünü elde etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Erciyes Yüksek İrtifa Spor Turizmi Derneği, Velo Erciyes, ORAN Kalkınma Ajansı organizasyonuyla Uluslararası Bisiklet Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ve Develi Belediyesi, Spor A.Ş, Kayseri Ulaşım A.Ş, Kaytur A.Ş İl Sağlık Müdürlüğü ile kamu kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleşen Erciyes Uluslararası Yol Bisikleti Yarışları, Grand Prix Kapadokya etabı ile devam etti.

Türkiye, ABD, İtalya, İspanya, Rusya, Belçika, Ukrayna, Çin, Azerbaycan, İsrail, Kuveyt, Tunus ve Kolombiya olmak üzere 13 ülkeden 120 sporcu yarışların ikinci gününde Kayseri’nin Develi ilçesinden başlayıp, Yeşilhisar ve Yahyalı İlçelerini aşarak pedal çevirdi. Kadın bisikletçiler 120 kilometre, Erkekler ise 180 km’lik mesafe kat etti.

Grand Prix Kapadokya etabını erkeklerde Ukrayna Bisiklet Milli Takımı’ndan Mykhaylo Kononenko birinci, Rusya Bisiklet Milli Takımı’ndan Ivan Smirnov ikinci, yine Ukrayna Bisiklet Milli Takımı’ndan Vitaliy Buts üçüncü oldu. Kadınlarda ise; Ukrayna Bisiklet Milli Takımı’ndan Valeriya Kononenko birinci aynı takımdan Olha Kulynych ikinci olurken Rusya’nın Moskova Kadın Bisiklet Takımı’ndan Aigul Gareeva üçüncülüğü elde etti. Müsabakalarda dereceye giren sporculara düzenlenen tören ile ödülleri verildi.

Sporcular 5 Eylül Cumartesi günü Grand Prix Mount Erciyes 2.200 Mt. etabında Kayseri’nin Talas ilçesinden başlayıp şehir merkezinden geçerek Özvatan ve Felahiye istikametinde devam edecek daha sonra Kayseri Bilim Merkezi’ndeki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele edecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti

Melikgazi Kayseri Basketbol ligi 9.sırada tamamladı

TKBL: Melikgazi Kayseri Basketbol:75 - BOTAŞ: 80