ERCİYES KAPLANLARI SEZONU AÇTI

ERCİYES KAPLANLARI SEZONU AÇTI

Türkiye yeni soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girerken, isimlerini Erciyes ve çevresindeki dağlarda kışın kar banyosu ve buzlu suya girerek duyuran Erciyes Kar Kaplanları, yeni sezonu Erciyes dağında kar banyosu yaparak açtı.

Herkes İçin Spor Federasyonu'na (HİS) bağlı Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü üyeleri, mevsimin ilk kar banyosunu yapmak için Erciyes'te bir araya geldi. Çeşitli meslek gruplarına ait 25 kişinin bulunduğu Erciyes Kar Kaplanları, sabahın erken saatlerinde, sıfırın alındaki soğuk havaya aldırış etmeden tesisler bölgesinden ikinci istasyona kadar belli mesafede yürüyüş yaptı. Kar kaplanları, daha sonra üzerlerini çıkartıp, türküler söyleyerek kalınlığı 20 santimetreyi bulan kar üstünde

koştular. Bu arada kar üzerinde banyo yaparak sezonu açtı.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi Davut Güleç, herkesi sağlıklı, bilinçli herhangi bir spor yapmaya çağırdı. Şov ve gösteri yapmaktan kaçındıklarının altını çizen Güleç, şu günlerde artan gribal enfeksiyona karşı en iyi aşılamanın karda yürümek, kar banyosu yapmak ya da spor sonrası soğuk-buzlu suya girmek olduğunu da tekrarladı.

Erciyes Kar Kaplanları Derneği Başkanı ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı da ağır kış şartlarını çok sevdiklerini, her kış karda ve buzlu suda banyo yapmayı alışkanlık haline getirdiklerini, böylece hastalıklardan kurtulduklarına açıkladı.

Erciyes Kar Kaplanları üyeleri ise, "Dağ ve kış sporları için herkesi Erciyes'e davet ediyoruz. Erciyes'te spor yapmak ayrıcalık. Kışın Erciyes'te spor yapmak çok keyifli. Belli yaştan sonra herkesin arkadaşları ile bir araya gelerek istediği sporu yapması kadar güzel bir şey yok. Kahve köşelerinden kurtulun ve spor yapın" dediler.



Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”