ERCİYES KAYAK MERKEZİ YARIYIL TATİLİNE HAZIR

ERCİYES KAYAK MERKEZİ YARIYIL TATİLİNE HAZIR

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZE ULAŞTI

Ülkemizin önemli kayak merkezlerinden bir olan Erciyes Dağı önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda orta dereceli okulların yarıyıl tatilinde kayakseverlerin ilk tercihleri arasında yer alırken, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı yaptığı değerlendirmede otellerde doluluk oranı yüzde yüze ulaştığını duyurdu.

Ülkemizin önemli kayak merkezlerinden bir olan Erciyes Dağında faaliyet gösteren otellerde orta dereceli okulların yarıyıl tatili öncesi rezervasyonlarla doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı öğrenildi.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat CahidCıngı yaptığı değerlendirmede Erciyes Kayak Merkezi’nin gerek yurt içi, gerek ise yurt dışı turizm çevrelerinde tanınırlığının artmasıyla kayakseverlerin daha çok tercih etmeye başladığını belirtip, ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak “Yarıyıl tatilleri kış turizminin zirve yaptığı dönemlerdir. Daha önceki yıllarda da yarıyıl tatilinde yoğun dönemler geçirdik. Aylar öncesinden otellerde rezervasyonlar yapılmaya başlandı. Otellerin tamamında sömestir döneminde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Bu hafta içi yapılacak rezervasyonlarla oteller tamamen doldu. Hafta sonları bile Türkiye'nin birçok yerinden misafir ağırlıyoruz. Uzun bir tatil dönemi olan yarıyılda dabu yoğunluğu yaşayacağız. Geçen sene kırmış olduğumuz rekoru bu yıl egale edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu BaşkanıCıngısözlerinin devamındaTürkiye'nin doğusundan batısına birçok kayak merkezi olduğunu ancak Erciyes'in bazı özellikleriyle bu merkezlerin önüne geçtiğine dakkat çekerek kayakseverlerin tercih sebepleri konusunda şu bilgileri verdi... "Kayseri, Türkiye'nin kavşak noktasında. İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerden direkt uçuşlarla kente ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Havalimanından 15 dakika içinde kayak merkezine gelebiliyorsunuz. Ankara, Konya, Adana gibi büyük şehirlerden de birkaç saatlik kara yoluyla merkezimize ulaşılabiliyor. Erciyes'in uluslararası bir master planı çerçevesinde Alpler'deki kayak merkezleri gibi yapılaşmış olması, uzun pistleri, pistlerin birbirine bağlantısı, Kapadokya'ya 45 dakikalık mesafede olması kayakseverleri cezbediyor. Dolayısıyla kayak yapmak için Erciyes'e gelen bir vatandaş, Kapadokya'nın güzelliklerini görme imkanı da elde ediyor. 6 bin yıllık bir şehir olan Kayseri'yi ve mutfağını tanıma imkanı buluyor. Kısacası Erciyes'le bütünleştirebileceğiniz kış turizmi dahilinde çok farklı turizm çeşitleri var. Hem yerli hem de yabancı misafirlerimiz için bu unsurlar etkili oluyor."

Bilet fiyatlarının da kayakseverlerin Erciyes'i tercih etmelerinde etkili olduğunun altını çizen Cıngı, sezonluk bilet alan bir misafirin 2,5 liraya teleferik kullanabildiğini ve bunun hiçbir kayak merkezinde mümkün olmadığını vurguladı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngısözlerini noktalarken orta dereceli okulların yarıyıl tatilinde de çok sayıda yabancı misafiri ağırlayacaklarını hatırlatarak "Farklı ülkelerden Kayseri'ye yapılan direkt uçuşlara bu yıl da sayısını artırarak devam ediyoruz. Bu yıl hem Alpler'e hem de Rusya bölgesine yeterince kar yağmadığını biliyoruz. Bu da o bölgelerden Kayseri'ye gelişleri artıyor. Önemli olan gelen turistin beklentilerini karşılayabilmek. Turistler burayı tercih ettiğine göre biz beklentilerini karşılıyoruz demektir. Tabii ki dünyanın her yerine kar yağsın isteriz ama hazırlıklar tamam olunca, Erciyes de bu pazarda bilindik bir merkez olunca kayakseverleri buraya yönlendiriyor." İfadesini kullandı.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor