ERCİYES LİDER OLDU; HOROZ KESTİ!

ERCİYES LİDER OLDU; HOROZ KESTİ!

PTT 1.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor, Kadir Has Stadı’nda ligin köklü ekiplerinden Denizlispor’u ağırladı.

 2 haftadır kazanamayan Erciyesspor, şeytanın bacağını kırdı ve averajla liderliğe yükseldi.

 

1.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren mavi-siyahlı temsilcimiz Kayseri Erciyesspor, ligin 11.haftasında sahasında Denizlispor’u ağırladı. 2 haftadır maç kazanamıyor olmanın sıkıntısını yaşayan mavi-siyahlılar, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve averajla liderliğe yükseldi.

 

Denizlispor ilk 10 dakikalık dilimde Erciyes kalesinde etkili olan taraftı. Ancak ilk ciddi atak ev sahibi takım Kayseri Erciyesspor’dan geldi. 10.dakikada Gohou’nun pasında uygun pozisyonda topla buluşan Emrah, topu kale yerine direğin dibinde auta gönderince mavi-siyahlılar öne geçme şansını kullanamadı. 27.dakikada Denizlispor’dan Can, topla sağdan içeri girdi. Vuruşunda top yandan auta gitti. Dakikalar 39’u gösterdiğinde ise Kayseri Erciyesspor’un golü geldi. Emre’nin soldan ceza alanına uzak köşeye ortasında topla buluşan Gohou meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve temsilcimizi 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda skoru korumak isteyen temsilcimiz Kayseri Erciyesspor, temkinli oynadı. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçerken maçın son anlarında sahneye kaptan Emrah çıktı. Hanni’nin pasında ceza sahasına girer girmez topa çok sert vuran Bozkurt, Erciyes’i karşılaşmada 2-0 öne geçiren gole imza atarken, bu gol Kayseri Erciyesspor’u averajla Çaykur Rizespor’un da üstüne çıkarmaya yetiyordu. Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 2-0 Kayseri Erciyesspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

Bu sonuçta ligde 3 takım; Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor ve Karşıyaka 21 puana ulaştı. Bu 3 takım arasından en iyi averaja sahip olan mavi-siyahlı temsilcimiz Kayseri Erciyesspor, PTT 1.Lig’in yeni lideri oldu.

 

Maçın ardından konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “İlimizin tüm takımları kazandı. Kayserispor, Erciyesspor ve Şekerspor haftayı 3 puanla kapattılar. Mağlubiyet olduğunda evde televizyona dahi bakmıyorum. Bu alınan sonuçlar herkesi olduğu gibi bizleri de mutlu etti. İlerleyen haftalarda aynı sonuçları bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

BAŞKANLAR GALİBİYETTEN MEMNUN!

 

Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Son dakikalarda kalemizde sıkıntılar yaşıyorduk. 2 haftadır da yediğimiz gollerle puan kaybediyorduk. Bunu son dakikada attığımız golle yıkmasını bildik. Bundan sonrası için de, futbolcularımızın alacakları galibiyetle yolumuza devam edeceğiz.”dedi.

 

Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren ise yaptığı açıklamada, “Futbolcularımız üzerilerindeki psikolojiyi son dakikalarda atarak, güzel bir galibiyete imza attılar. Stadı bize tahsis eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye ve Onursal Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Maçın ardından konuşan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, “Öncelikle zemini bu şekilde hazırlayan personele teşekkür ediyoruz. 2 gündür yağış olmasına rağmen, zeminde su birikintisi yoktu. Böylesine güzel bir statta oynamak bizim için çok güzel. Aynı zamanda rakipler de bu stada gelince daha değişik ve daha zorlu oynuyorlar. Bugün kazandığımız için mutluyuz. Önümüzdeki haftalara bakacağız.”dedi.

 

Denizlispor da Teknik Direktör Selahattin Derbent ise, “Haftalardır alamadığımız bir galibiyet vardı. Bunu burada gerçekleştirmek istedik ama oyuncularımın tüm mücadelesine rağmen bu haftayı da galibiyetsiz kapadık” dedi.  (spor servisi)

 



Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı